Boleč udarec za Micka Schumacherja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jack Doohan bo v sezoni 2025 zapolnil prazno mesto pri Alpinu.
Oglej si celoten članek

Dosedanji rezervni dirkač moštva formule 1 Alpine Jack Doohan bo v sezoni svetovnega prvenstva 2025 napredoval na stalni dirkaški sedež v ekipi. Kot so sporočili iz francoske ekipe, bo 21-letni sin avstralske motociklistične legende Micka Doohana zamenjal Estebana Ocona, ki se bo prihodnje leto pridružil Haasu.

Doohan bo tako dirkal ob boku Francoza Pierra Gaslyja, so še sporočili pri Alpinu ob robu prve velike nagrade formule 1 po poletnem premoru v Zandvoortu.

Foto: Profimedia mick schumacher

S tem je upanje Micka Schumacherja, sina legendarnega nemškega dirkača F1 Michaela Schumacherja, da se bo pri moštvu Alpine vrnil v formulo 1, dokončno propadlo. Francoski proizvajalec, za katerega 25-letni Nemec tekmuje v svetovnem prvenstvu v vzdržljivostnih disciplinah, je dal prednost Doohanu.

Omenjena dirkača sta se pred tedni med seboj pomerila za mesto v dirkalniku F1. Flavio Briatore, nekdanji šef ekipe Michaela Schumacherja pri prvih dveh naslovih svetovnega prvaka, ki zdaj deluje kot svetovalec pri Alpinu, naj bi bil ves čas na strani Doohana, ki je na koncu dobil prednost v boju za edini prosti sedež v ekipi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.