Boj za končnico spet odprt

Foto: Žurnal24 Utah jo je zagodel Nuggetsom.
V košarkarski ligi NBA se je spet vnel boj med Denverjem in Golden Statom za osmo mesto na zahodu, zadnje, ki še vodi v končnico. Dober slovenski večer: Boštjan Nachbar 15 točk, Beno Udrih 9.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Sacramento : New Orleans 94:91
Golden State : LA Clippers 122:116
Portland : Dallas 108:105
Washington
: Philadeplhia 109:93
Atlanta : Boston 89:99
Indiana : Charlotte 103:107
Memphis : Minnesota 105:114
Milwuakee : New Jersey 98:111
Utah
: Denver 124:97

Sacramento je na domačem parketu presenetil vodilno ekipo zahoda (zdaj si prvo mesto deli z LA Lakersi ) New Orleans . Junak tekme je bil povratnik po poškodbi (palec na nogi) Ron Artest , ki je zadeval trojke v ključnih trenutkih. Artest je skupno dosegel 22 točk, odločilen pa je bil njegov prispevek v zadnji četrtini. Najprej je takoj na začetku zadnjega dela zadel dve trojki zapored, nato pa še slabe tri minute pred koncem trojko, ki je gostiteljem prinesla vodstvo z 91:85. Beno Udrih je k zmagi Kraljev prispeval devet točk in tri asistence. Pri Sršenih, ki so s porazom ogrozili svoje prvo mesto v zahodni konferenci in tudi prvo mesto v jugozahodni diviziji, je blestel David West s 30 točkami in 15 skoki. Zmaga Kraljev je še toliko odmevnejša, saj so nastopili brez članov udarne peterke Brada Millerja in Kevina Martina , na parket pa je stopilo le osem igralcev.


Boštjan Nachbar izza črte ni zgrešil. © AFP

 
Denver je potem, ko je v neposrednem dvoboju za zadnje mesto, ki še vodi v končnico, premagal Golden State , zdaj krepko otežil svoj položaj. Nuggetsi so v gosteh pri Utahu doživeli pravo blamažo, saj so gostitelji slavili kar s 27 točkami razlike. Igra Denverja je v tej tekmi preveč nihala, da bi lahko premagali na domačem parketu praktično nepremagljive Jazze . Gostje so najprej znižali zaostanek 16 točk iz prve četrtine in celo povedli, nato pa je v zadnji četrtini znova sledil popoln razpad sistema. "Po pravici povedano – ne vem, kje vse je šlo narobe," je po tekmi povedal zvezdnik Nuggetsov Carmelo Anthony ter dodal: "V tretji četrtini so ujeli ritem in ga z nato zadržali do konca tekme." Za Denver bosta tako odločilna dvoboja v nedeljo proti Houstonu in v sredo proti Memphisu.

 
 

Naj grizem nohte? Teh že več ni!

Don Nelson

 
Spodrsljaj Denverja pa je odprtih rok sprejel Golden State, ki je na domačem parketu premagal Los Angeles Clipperse in se tako izenačil z Nuggetsi. Bojevniki so velik korak k zmagi naredili že v prvi četrtini, ki so jo dobili s 16 točkami razlike. Junaka zmage sta bila Baron Davis (25 točk, 9 skokov) in Stephen Jackson (28 točk). Golden State zdaj upa, da jim bo Houston v boju za končnico danes "pomagal" in premagal Denver. "Tekmo bom spremljal ob nekaj koktajlih," je povedal strateg Bojevnikov Don Nelson, ob tem pa še dodal: "Kaj drugega pa naj naredim? Naj grizem nohte? Teh že več ni!"

Boštjan Nachbar je blestel ob zmagi že odpisanih Mrežic nad Milwuakeejem . Dravograjčan je v dobrih 20 minutah dosegel 15 točk (met za tri 3:3) in tri skoke ter po strelskem učinku zaostal le za Richardom Jeffersonom (24 točk) in Vinceom Carterjem (21).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.