Bochum ob koncu presenetil lekarnarje

Foto: Žurnal24 Nogometaši Bochuma so osvojili velik skalp Bayerja.
V nedeljskih tekmah 22. kola Bundeslige se je Bayer opekel na gostovanju pri Bochumu (0:2), Hamburg ni imel težav pred domačimi gledalci z Eintrachtom iz Frankfurta (4:1).
Oglej si celoten članek
 

Nemčija, 22. kolo

Hertha B. : Duisburg 2:0
Schalke : Bayern 0:1
Hannover
: Nürnberg 2:1
Werder B.
: Borussia D. 2:0
Karlsruhe
: Wolfsburg 3:1
Hansa R. : Arminia B. 1:1
Bochum : Bayer L. 2:0
Hamburg
: Eintracht F. 4:1 

Prestavljeno:
Energie C. : Stuttgart

Za visoko zmago Hamburga ima največ zaslug perujski napadalec Paolo Guerrero , ki je dvakrat ukanil obrambo Eintrachta . Ob visoki zmagi nogometašev s severa Nemčije, za katere Mišo Brečko še enkrat več ni nastopil, sta bila uspešna tudi Nigel de Jong in Mohamed Zidan , ki je v februarju z Egiptom osvojil Afriško prvenstvo. Za še večje veselje Hamburga, ki je še sedmo tekmo zapored v nemškem prvenstvu ostal nepremagan, je na drugi nedeljski tekmi poskrbel Bochum.  Z dvema zadetkoma v zadnjih 25-ih minutah je presenetljivo premagal Bayer iz Leverkusna. Slednji sicer bije veliko bitko za tretje mesto v Bundesligi prav s Hamburgom.  

Sobotni derbi je bil v Gelsenkirchnu, kjer je Bayern premagal Schalke z 1:0. Srečanje se je začelo z enakovredno igro. Do prve priložnosti je prišel Schalke v 14. minuti, ko je Ivan Rakitić z razdalje meril preko vrat Oliverja Kahna . Že v naslednjem napadu je Bayern povedel. Franck Ribery in Bastian Schweinsteiger sta si na levi strani izmenjala dvojno podajo, ki je nekdanjemu vezistu Marseilla omogočila podajo do Miroslava Kloseja , ki mu z bližine ni bilo težko doseči desetega zadetka v sezoni Bundeslige. V nadaljevanju prvega polčasa se je igra razživela (z atraktivnimi potezami je blestel Ribery), vendar do spremembe izida ni prišlo.

Miroslav Klose je popeljel Bayern do zmage v Gelsenkirchnu. © Action Images

 
Po odmoru so gostitelji na čelu s trenerjem Mirkom Slonko  vse stavili v napad, na nasprotni strani pa so Bavarci pretili iz hitrih protinapadov. Najbližje podvojitvi vodstva so bili v 63. minuti, ko se je ob strelu Luce Tonija z osmih metrov z glavo izkazal Manuel Neuer . Modri so v zadnji tretjini srečanja ostali brez pravih idej. S tem se je njihova kriza še poglobila, saj so še tretjič zapored klonili v nemškem prvenstvu, v torek pa jih v Portu čaka povratna tekma osmine finala Lige prvakov. Bayern je v Gelsenkirchnu slavil prvič po oktobru 1998.

Markus Rosenberg je bil nerešljiva uganka za obrambo Borussie. © Action Images

 
Od ostalih sobotnih tekem velja omeniti zmago Werderja nad Borussio Dortmund . Za Bremenčane, pri katerih zaradi kazni ni igral Diego , je oba zadetka dosegel Markus Rosenberg . Z enakim izidom kot v Bremnu se je končalo tudi srečanje v Berlinu, kjer je Hertha z dvema zadetkoma že v prvem polčasu strla odpor Duisburga , pri katerem je Klemen Lavrič v nemislosti trenerja in tako znova ni zaigral. Srečanje med Energie Cottbusom (trener Bojan Prašnikar ) in Stuttgartom je bilo zaradi slabe vremenske napovedi (hitrost vetra do 130 km/h) prestavljeno. Na lestvici ima Bayern (47 točk) štiri točke naskoka pred Werderjem. Sledita Hamburg (41) in Bayer (38), ki ostajata v boju za tretje mesto, ki prinaša ob začetku prihodnje sezone kvalifikacije za Ligo prvakov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.