Bo Mohorič nared za SP? Selektor s prvimi informacijami

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Selektor slovenskih kolesarjev Uroš Murn zaenkrat ohranja Mohoriča v svojih načrtih za cestno dirko svetovnega prvenstva v Švici.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič, ki bi čez en teden moral biti pomemben slovenski adut na bližajočem se svetovnem prvenstvu, kjer bo Slovenija s Tadejem Pogačarjem in Primožem Roglič eden glavnih favoritov za medaljo, je padel na ogledu proge dirke svetovne serije na makadamu v Gironi.

Po padcu je aktualni svetovni prvak v vožnji po makadamu svoj nastop v Gironi že odpovedal ter se vrnil domov, kjer se bo posvetil okrevanju, v upanju da bo pravočasno pripravljen za nastop na svetovnem prvenstvu v Zürichu. Nekdanji mladinski svetovni prvak bi namreč moral biti del osemčlanske slovenske ekipe, ki se bo 29. spetembra na cestni dirki borila za mavričasto majico svetovnega prvaka.

Zdaj pa se ob novici o njegovem padcu in poškodbi postavlja vprašanje, ali bo nared za ta nastop. Zaenkrat se sicer po besedah slovenskega selektorja Uroša Murna v slovenski reprezentanci za cestno SP nič ne spreminja. "Mohoričev status je zaenkrat takšen, kot je bil pred to novico. Doživel je padec in manjšo poškodbo, a je treba še počakati dan ali dva, da se vidi, kaj to pomeni," je za STA dejal Murn, ki je na poti na prizorišče SP.

Kot je še pojasnil selektor, ima slovenska reprezentanca do sredine naslednjega tedna čas, da sporoči končno postavo za cestno dirko. Če Mohorič ne bi bil na voljo, bi lahko Murn vpoklical rezervo. Portal 24ur.com sicer poroča, da je Mohorič pri padcu v Gironi utrpel hujšo odrgnino dlani. Tamkajšnja zdravniška služba ga je ustrezno oskrbela, prejel je nekaj šivov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.