Še nikoli videno: Sredi blamaže zapustil prizorišče!

Foto: Epa Luc Holtz na tekmi v Faru.
Foto: Epa Luc Holtz na tekmi v Faru.
V ponedeljek zvečer je pozornost navijačev vzbudil nenavaden rezultat.
Oglej si celoten članek

V 6. kolu kvalifikacij za Euro 2024 sta se v ponedeljek zvečer na stadionu Algarve v Faru pomerila domača Portugalska in Luksemburg.

Slednji je večini evropskih reprezentanc dolgo služil za popravljanje razlike v zadetkih, v zadnjih letih pa je na reprezentančnem in klubskem področju z močnimi vlaganji naredil velik korak naprej v nogometu.

Izbrana vrsta Luksemburga ima kar nekaj igralcev, ki si kruh služijo v najmočnejši nemški in francoski ligi, pa tudi v drugih prepoznavnih kolektivih. 

V aktualnih kvalifikacijah so fantje iz Beneluksa začeli odlično, saj so na prvih petih tekmah zbrali deset točk in so še vedno v igri za senzacionalno uvrstitev na Euro 2024. Med drugim so v Zenici premagali Bosno in Hercegovino z 0:2, doma pa Islandijo s 3:1.

Udarec realnosti

Tako so se izbranci selektorja Luca Holtza optimistično podali na Portugalsko, ki je tokrat igrala brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. A srečanje se je odvilo v nenavadno smer.

Že po prvem polčasu so gostje zaostajali s 4:0, na koncu pa izgubili z neverjetno razliko (9:0). Velja dodati, da je Luksemburg na prejšnjih petih kvalifikacijskih obračunih skupno prejel le sedem golov.

Blamaža gostov je močno prizadela selektorja Holtza. Ta je v 83. minuti, ko je Bruno Fernandes zabil osmi portugalski gol, s klopi kar odkorakal v slačilnico. Kaj takega na najvišjem nivoju nogometa večina še nikoli ni videla. Ali bo Holtz ostal na selektorskem mestu, še ni znano.

V kvalifikacijski skupini J imajo Portugalci maksimalnih 18 točk. Sledijo jim Slovaki s 13-imi, Luksemburg je ostal tretji z desetimi točkami. BiH ima šest točk, prav tako Islandija, Liechtenstein pa je še brez točke.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:03 13. September 2023.

    Fantje iz Beneluksa??? Fantje so iz Luksemburga, Benelux pa je unija treh držav - Belgije, Nizozemske in Luksemburga... Sicer bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.