Bivši svetovni prvak pri 29-ih v pokoj

Foto: Epa
Foto: Epa
Zgodnji zaključek športne poti.
Oglej si celoten članek

Andre Schürrle se je odločil, da bo pri vsega 29 letih končal nogometno kariero. Schürrle je bil član zmagovite nemške reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji 2014, igral pa je za nekatere imenitne klube, kot so Chelsea, Borussia Dortmund in Bayer Leverkusen.

"Ta odločitev je v meni dolgo zorela. Ne potrebujem več aplavzov," je ob slovesu od nogometnih igrišč za revijo Spiegel dejal Schürrle, ki je igral tudi za Mainz, Wolfsburg, Fulham in Spartak iz Moskve.

Schürrle je še filozofsko dodal, da je bil v času nogometne kariere pogosto osamljen, da so bile njegovi padci vse globlji ter da mu nogometna industrija ni dovolila pokazati čustev.

S Chelseajem je osvojil angleško prvenstvo, z Wolfsburgom in dortmundsko Borussio pa je dvignil nemški pokal. Za nemško izbrano vrsto je odigral 57 tekem, dosegel je 22 zadetkov. V dresu elfa je leta 2014 postal tudi svetovni prvak, v polfinalu proti Braziliji je dvakrat zatresel mrežo ob neverjetni zmagi s 7:1 nad gostiteljico prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.