Bernal ogorčen nad tem, kar so naredili Tadeju: "Nobenega spoštovanja!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Egan Bernal ne more verjeti, kakšno nespoštovanje so do rumene majice in njenega nosilca pokazali nekateri kolesarji.
Oglej si celoten članek

Kolumbijski kolesarski zvezdnik in nekdanji zmagovalec Toura Egan Bernal se je tekom medijskih obveznosti na prvi prosti dan letošnje dirke po Franciji lotil zanimive teme, kako je v kolesarskem svetu danes vse manj spoštovanja med kolesarji. Niti do nosilca rumene majice.

"Za Tour leta 2019 lahko trdim, da je bil bolj kontroliran, vse skupaj je bilo nekoliko bolj predvidljivo," se je svoje šampionske dirke po Francij za špansko Marco spomnil nekdanji osvajalec rumene majice. "Bilo je tudi več spoštovanja med kolesarji. Zdaj ni več nobenega spoštovanja."

Eno izmed nenapisanih pravil, ki so se ga v preteklosti kolesarji držali, je to, da če mora vodilni kolesar dirke opraviti malo potrebo, ta čas velja začasno premirje in se glavnine ne napada, dokler se ji nosilec rumene majice ponovno ne pridruži. Tudi tega naj bi kolesarji na letošnji dirki prekršili.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

"V nedeljo se je morala rumena majica ustaviti, da odtoči. Gre za trenutek, za katerega veš, da ga morajo vsi spoštovati. Beg je tako ali tako že bil oblikovan, a vseeno smo imeli kolesarje v glavnini, ki so v tem času napadali. To se včasih ni dogajalo."

"Resnica je, da so se stvari spremenile leta 2021, po covidu. Lahko rečemo, da se stvari od leta 2021 dalje niso veliko spremenile, toda glede na leto 2019 so stvari precej drugačne." je svoje razmišljanje zaključil 27-letni Kolumbijec, ki v skupnem seštevku drži 12. mesto s 5 minutami in 25 sekundami zaostanka za nosilcem rumene majice, Tadejem Pogačarjem.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:46 17. Julij 2024.

    Po kovidu so dobri ljudje še boljši, slabi pa še slabši.

  • 19:55 10. Julij 2024.

    ajga z barabami po barabinsko & svako prase rije zase a`ne'de ...

  • 08:34 10. Julij 2024.

    Nenapisana pravila so veljala do goljufa Armstronga, potem je šlo v vse večjo komercializacijo, cestno kolesarstvo je postalo globalno in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.