Berger na smučanju ušel usodi Schumija

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji avstrijski dirkač Gerhard Berger je na smučanju utrpel zlom kolka, nesrečo pa avstrijski mediji že primerjajo s tisto sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja.
Oglej si celoten članek

Gerhard Berger je na smučanju srečno ušel hujšim poškodbam, potem ko je tako kot nekdanji sodelavec Michael Schumacher, s katerim sta se v formuli 1 borila tudi za večjo varnost dirkačev, letel po zraku in po padcu utrpel zlom kolka.

54-letni Tirolec je smučal v domačem Hopfgartnu im Brixentalu, blizu Kitzbühla, ko je na neoznačeni progi z glavo naprej padel čez oviro in utrpel hujše poškodbe kolka, kot je zapisal lokalni dnevnik Kronen Zeitung pa so vzporednice s Schumacherjevo nesrečo "strašljive", čeprav so se k sreči končale pri posledicah – Nemec namreč v Grenoblu še vedno leži v komi, medtem ko so Bergerja že pustili v domačo osrkbo.

Udaril v beton

Tako kot Schumacher Berger velja za odličnega smučarja, okrog 10.20 v četrtek pa je v slabi vidljivosti spregledal manjši prepad med strmino in gozdno potjo, zavrl, a z glavo naprej padel po pobočju in udaril v betonski odtok. Berger je že prestal operacijo in bolnišnico zapustil v nedeljo.

"Je v zelo dobrem stanju," so sporočili iz bolnišnice St. Johann. Berger je v karavani formule 1 dirkal 14 sezon, dvakrat je osvojil tretje mesto v skupnem seštevku. Zmagal je na desetih dirkah za veliko nagrado, 48-krat stal na stopničkah in 12-krat startal z najboljšega startnega položaja. Do leta 2008 je bil polovični lastnik ekipe Toro Rosso, kjer je kalil takrat nadobudnega Sebastiana Vettla, a je svoj delež nato prodal Dietrichu Mateschitzu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.