Benzema izvlekel Lyon iz težav

Foto: Žurnal24 Djibril Cisse je na zadnjih dveh tekmah dosegel kar pet zadetkov.
Z zadetkom Karima Benzemaja v sodnikovem podaljšku na srečanju s St. Etiennom (1:1) je Lyon osvojil pomembno točko v boju za sedmi zaporedni naslov državnega prvaka.
Oglej si celoten članek
 

Francija, 23. kolo

Metz : Rennes 1:1
Marseille : Caen 6:1
Sochaux : Valenciennes 1:0
Le Mans : Monaco 1:0
Toulouse : Nice 1:1
Lille : PSG 0:0
Lens : Strasbourg 2:2
Auxerre : Nancy 0:0
Lorient : Bordeaux 1:0
St. Etienne : Lyon 1:1

St. Etienne je v vodstvo prišel tik pred odmorom, ko je napako Gregoryja Coupeta izkoristil Batefimbi Gomis . V drugem delu je Lyon prevzel vajeti igre v svoje roke »na srečanju s sosedi« in do izenačenja prišel tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom, ko je bil s prostega strela natančen Benzema . Na drugi nedeljski tekmi je Lorient nekoliko presenetljivo ugnal Bordeaux (1:1), ki je pred tem zmagal na štirih tekmah zapored. Za gostitelje je v zaključku tekme s sporno dosojene 11-metrovke natančno meril Christophe Jallet .

Sicer pa so sobotna srečanja 23. kola Ligue 1 postregla s prepričljivo zmago Marseilla nad Caenom (6:1), uspehom Sochauxa proti Valenciennesu (1:0) in remijem med Auxerrom in Nancyjem (0:0). Na Velodromu se je Marseille že v drugi minuti znašel v zaostanku in potreboval kar pol ure, da je vzpostavil ravnotežje, nato pa popolnoma nadigral Caen. Za evropske prvake iz leta 1993 je tri zadetke dosegel nekdanji napadalec Liverpoola Djibril Cisse , dva je dodal Mathieu Valbuena , med strelce pa se je vpisal tudi mladi up francoskega nogometa Samir Nasri . Zelo pomembno zmago je v boju za obstanek med elito dosegel Sochaux. Valenciennes je padel po zaslugi centralnega branilca Jeremieja Brecheta , ki je mrežo zatresel v 23. minuti. Varovanci Francisa Gillota so do zmage prišli popolnoma zasluženo, saj so na tekmi prevladovali tako pri posesti žoge (53:47) kakor pri strelih v okvir vrat (8:2). Za zmagovalce je celotno srečanje nekoliko presenetljivo na levem boku odigral Bojan Jokič , ki v zadnjem obdobju ni dobil veliko priložnosti za igro. Valter Birsa je tokrat obsedel na klopi.


Karim Benzema se je veselil ob zadetku. © Action Images

 

Omenimo še poraz Monaca na gostovanju pri Le Mansu (1:0). Za gostitelje je bil natančen Daisuke Matsui . Nekoliko boljše volje od nogometašev iz kneževine bodo po tem kolu njihovi sosedje iz Nice, ki so tokrat remizirali s Toulousem (1:1). Z delitvijo točk pa se je končalo tudi srečanje med Lillom in PSG-jem , na katerem pa gledalci niso videli zadetkov. Precej bolj so bili napadalci razpoloženi na tekmi med Lensom in Strasbourgom (2:2), kjer so gostje dvakrat povedli, a je njihovo delo vselej izničil Olivier Monterubbio .

Vodilni moštvi na lestvici ostajata Lyon (46 točk) in Bordeaux (42). Vodilnemu dvojcu je najbližje Nancy, ki po izjemnem začetku prvenstva vse bolj popušča in ima na svojem kontu 38 točk. Moštvo slovenskih legionarjev (Sochaux) ostaja na predzadnjem, 19. mestu (23 točk) in za 17. mestom (trenutno ga zaseda Toulouse), ki ob koncu sezone še prinaša obstanek med elito, zaostaja za štiri točke. Zelo zanimiv je v Franciji tudi pogled na sredino lestvice, kjer peti Monaco (34) in sedemnajsti Toulouse loči le sedem točk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.