Bedene obstal na pragu osmine finala

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski tenisač Aljaž Bedene je v tretjem krogu mastersa v Miamiju izgubil proti Nemcu Benjaminu Beckerju s 3:6, 5:7. Ljubljančan tako ne bo postal prvi Slovenec, ki bi zaigral v osmini finala turnirjev tega ranga.
Oglej si celoten članek

Benki se je za uvrstitev v osmino finala, ki bi bila prva v zgodovini slovenskega tenisa, pomeril z Benjaminom Beckerjem. Nemški veteran je prav v Miamiju pred štirimi leti dosegel svojo najboljšo uvrstitev na mastersih (4. krog), svoj dosežek pa je ponovil na račun slovenskega tenisača s končnim rezultatom 6:3, 7:5.

Becker je pri rezultatu 5:3 že serviral za prvi niz, pri vodstvu s 40:0 pa so tenisača v garderobe pregnale dežne kaplje. Po vrnitni na igrišče je Nemec brez težav povedel z 1:0 v nizih. Bedene je drugi niz začel z osvojeno servisno igro, nato pa si je na začetni udarec nasprotnika priigral brejk priložnost, ki pa je ni izkoristil.

Že v naslednji servisni igri je z nekaj nepotrebnimi napakami Beckerju ponudil tri povezane brejk žogice in vse tri ubranil, Nemec pa je bil neučinkovit tudi v četrto in Benki se je uspel rešiti iz težkega položaja ter povedel 2:1. Ljubljančan je v sedmi igri po vodstvu s 40:0 izgubil pet zaporednih točk in Becker je povedal 4:3, nato pa na svoj začetni udarec potrdil odvzet servis in se zmagi približal na eno dobljeno igro. Bedene se ni predal in poravnal na 5:5, v 11. igri ubranil še eno brejk žogico, a Becker je strnil moči in si priigral novo možnost, da servira za zmago na obračunu. Veteran si v drugo ni privoščil napake in se po uri in pol uvrstil v osmino finala.

ATP Masters 1000, Miami, 3. krog:

Aljaž Bedene (Slo) : Benjamin Becker (Nem) 3:6, 5:7

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.