Barça: več tekem v Ligi prvakov, manj doma

Foto: Žurnal24 Barcelona bi rada več močnih tekem in zato več tekem Lige prvakov. (Foto: Reuter
Podpredsednik Barcelone, Javier Faus, je v pogovoru za Reuters dejal, da si v njihovem klubu prizadevajo za več tekem v Ligi prvakov in manj v domačih prvenstvih. V klubu želijo prepoloviti dolg.
Oglej si celoten članek

"Za nas bi bilo zelo zanimivo, da bi v naslednjih 10 letih zmanjšali število moštev v domačih prvenstvh in povečali Ligo prvakov." Javier Faus meni, da bi La Ligo zlahka skrčili na 18 ali 16 moštev (zdaj jih je 20). Razog je seveda v denarcih, saj tekme Lige prvakov prinašaja več zaslužka (do vstopnic, televizijskih pravic) kot denomo srečanja proti 19-uvrščenemu moštvu Primere.

Fausa t. i. finančni fair play, ki ga letos poleti uvaja Fifa ne skrbi, saj v klubu podpirajo, da se omeji milijonske odškodnine, s katerimi velikani, kot so sami, Real Madrid, Chelsea, Manchester City … krepijo svoja moštva in so zato njihovi tekmeci v podprejenem položaju. Čeprav velja Barcelona za enega od najbogatejših klubov na svetu, pa so tudi sami v zadnjih sezonah pridelali veliko izgube. Letos denimo okoli 20 milijonov ob odhodu Zlatana Ibrahimovića. V naslednjih petih sezonah želijo zaslužiti 550 milijonov evrov in tako skupni dolg znižati s 400 na 200 milijonov. Nekaj bodo prihranili tudi pri obnovi 50-let starega stadiona Camp Nou, saj za prenovo ne nameravajo odšteti 300 milijonov, kot je bilo predvideno pod prejšnjim predsednikom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.