Avtogol odločil tekmo med Francijo in Avstrijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Francije so v prvem krogu EP v Düsseldorfu (skupina D) premagali Avstrijo z 1:0 (1:0).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Francije so z zmago v uvodnem nastopu na evropskem prvenstvu v Nemčiji upravičili vlogo enega od glavnih favoritov za naslov. V Düsseldorfu so premagali Avstrijo z 1:0 (1:0).

Zasedba Didierja Deschampsa, ki je ob Angliji in Nemčiji na vrhu stavnic za zlato medaljo, je s pričakovano zmago zaključila četrti dan tekmovanja. Zaznamovala sta ga prvi presenečenji; Romunija je kar s 3:0 premagala Ukrajino, Slovaška pa je z 1:0 ugnala Belgijo.

Druga tekma v skupini D je bila odigrana v nedeljo. Nizozemska je premagala Poljsko z 2:1.

V drugem krogu v petek, 21. junija, se bosta v Berlinu pomerili Poljska in Avstrija, v Leipzig pa Nizozemska ter Francija. Obe tekmi sta na sporedu ob 18. uri.

Foto: Epa Maximilian Wöber Francija je povedla v 38. minuti po avtogolu Maximiliana Wobra, potem ko je Avstrija le dve minuti prej zapravila najlepšo priložnost na tekmi.

Christoph Baumgartner se je z oči v oči znašel z vratarjem Mikom Maignanom, ki je njegov poskus naključno preusmeril v kot.

V drugem polčasu je Avstrija pogumno krenila po izenačenje, Francija pa je bila nevarna predvsem v protinapadih. Kylian Mbappe je imel v 55. minuti žogo za zmago, vendar je njegov strel za las zgrešil cilj.

Francoski zvezdnik je igrišče zapustil tik pred koncem tekme, saj je v skoku za žogo z glavo zadel avstrijskega igralca in okrvavljen obležal na zelenici. Po televizijskih posnetkih je delovalo kot, da ima zlomljen nos.

Foto: Epa Mbappe

Skupina D:
- 1. krog:
- nedelja, 16. junij:
Hamburg: Poljska - Nizozemska           1:2 (1:1)
- ponedeljek, 17. junij:
Düsseldorf: Avstrija - Francija         0:1 (0:1)

- 2. krog:
- petek, 21. junij:
18.00 Berlin: Poljska - Avstrija
21.00 Leipzig: Nizozemska - Francija

- 3. krog:
- torek, 25. junij:
18.00 Berlin: Nizozemska - Avstrija
18.00 Dortmund: Francija - Poljska

- lestvica:
1. Nizozemska     1   1  0  0  2:1  3
2. Francija       1   1  0  0  1:0  3
3. Poljska        1   0  0  1  1:2  0
4. Avstrija       1   0  0  1  0:1  0

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.