Aurier v Londonu, Domžale se krepijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Danes je zadnji dan poletnega prestopnega roka v večini evropskih držav.
Oglej si celoten članek

Desni branilec iz Slonokoščene obale Serge Aurier zapušča francoskega nogometnega velikana PSG, kariero pa bo nadaljeval pri angleškemu Tottenhamu

Angleški podprvak je za 24-letnega Afričana, ki je pred prihodom v PSG igral tudi za Lens in Toulouse, odštel 25 milijonov evrov.

Kevin Kampl Kevin Kampl v Leipzig za 20 milijonov

"Oxu" 130 tisočakov na teden

Foto: EPA Alex Oxlade-Chamberlain

Prestop angleškega nogometnega reprezentanta Alexa Oxlade-Chamberlaina iz Arsenala v Liverpool je končan. Zadnji dan prestopnega roka je Oxlade-Chamberlain podpisal petletno pogodbo z rdečimi, na podlagi katere bo na Anfieldu zaslužil 130.000 evrov na teden, poročajo angleški mediji.

Že v sredo je bila znana tudi višina odškodnine za 24-letnega zveznega igralca. Liverpool bo Arsenalu izplačal 38 milijonov evrov.

Liverpool je tekmec slovenskemu Mariboru v Ligi prvakov. Slovenski državni prvaki bodo igrali v skupini E proti Spartaku iz Moskve, španski Sevilli in angleškemu Liverpoolu.

Dario Melnjak je novi član Domžal

Foto: NK Domžale Dario Melnjak NK Domžale

V prihodnjih dveh sezonah bo del domžalske nogometne zasedbe tudi Dario Melnjak. Hrvaški nogometaš, ki se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca, se v Domžale seli iz belgijskega prvoligaša Lokerena, katerega član je bil v zadnjih dveh sezonah in pol, pogodbo je podpisal do konca sezone 2018/19.

"Zelo sem vesel prihoda v Nogometni klub Domžale. Gre za pomemben mejnik v moji karieri, saj prihajam v sredino, ki je odlična za razvoj nogometašev in pod vodstvom trenerja Simona Rožmana igra izredno napadalen nogomet. Moštvu želim v čim večji meri pomagati, hkrati pa želim tudi sam narediti korak naprej," je povedal 24-letni Melnjak, ki je svojo nogometno pot začel pri hrvaškem nižjeligašu Nedeljanecu.

V lanski sezoni je bil Melnjak nato posojen v dva kluba - najprej v azerbajdžanski Nefči, zatem pa še v hrvaški Slaven Belupo.

Izgubljeni sin Maribor z okrepitvijo za Ligo prvakov

Dobre predstave domžalskega moštva niso ostale neopažene niti na tujem. Izločitev nemškega Freiburga, nato pa še enakovreden boj z Marseillom, sta zanimanje vzbudila tudi na Hrvaškem, poudarja Melnjak: "Moštvo sem spremljal že dlje časa, saj me je navdušilo z igro in borbenostjo. Malo je klubov iz te regije, ki jim uspe priti v zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo, Domžale pa so bile zelo blizu tudi uvrstitvi v skupinski del. Zelo sem vesel, da bom del tako dobre zasedbe, hkrati pa upam, da bomo v prihodnji sezoni letošnji evropski dosežek še nadgradili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.