Atlanta si je zagotovila peto mesto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na sredo odigrali pet tekem.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Atlante Hawks so z zmago proti Charlotte Horntets s 105:76 potrdili peto mesto v vzhodni konferenci. V njej je v boju za končnico tudi Miami Heat slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki bo v zadnjem krogu rednega dela tekmovanja v noči na sredo gostil Washington Wizards.

Miami za uvrstitev v končnico lige NBA potrebuje zmago, vendar mora Chicago Bulls, ki ima isto število točk, vendar boljše medsebojno razmerje, doma izgubiti z ekipo Brooklyn Nets, ki je v letošnji sezoni zmagal le dvajsetkrat, v končnico pa Dragića in soigralce pelje tudi poraz Indiane Pacers, ki ima pred zadnjim krogom zmago več, vendar slabše rezultate z Miamijem. Indiana bo v noči na sredo igrala z Atlanto, ki je v noči na sredo doma brez težav ugnala Charlotte in bo v prvi tekmi končnice igrala z Washingtonom.

Zmaga za OKC brez Westbrooka

Na treh od štirih tekem zahodne konference so se med sabo pomerile ekipe, ki bodo v noči na sredo že končale z letošnjo sezono. Sacramento Kings je doma s 129:104 premagal Phoenix Suns, Los Angeles Lakers je bil s 108:96, medtem ko je Denver Nuggets s 109:91 v gosteh ugnal Dallas Mavericks. Do zmage so v gosteh prišli tudi košarkarji ekipe Oklahoma City Thunders, ki so Minnesoto Timberwolves premagali s 100:98.

Oklahoma City je v zahodni konferenci šesta, prvič v letošnji sezoni pa je igrala brez Russella Westbrooka, ki se je v noči na ponedeljek vpisal v zgodovino, saj je proti Denverju dosegel 42. trojnega dvojčka v sezoni - 50 točk, 16 skokov, 10 podaj - in tako prehitel rekord Oscarja Robertsona iz sezone 1961/62.

NBA, izidi:

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 103:76
Minnesota Timberwolves - Okhaloma City Thunder 98:100
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 91:109
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 108:96
Sacramento Kings - Phoenix Suns 129:104

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.