Arrivabene: Dovolj o Räikkönenu

Foto: EPA
Foto: EPA
Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene je dodobra naveličan vprašanj o prihodnosti Kimija Räikkönena, ki mu ob koncu sezone poteče pogodba s Ferrarijem.
Oglej si celoten članek

Prihodnost nekdanjega svetovnega prvaka (2007) je ena glavnih tem v paddocku F1, zato ne preseneča, da se je prvi mož Ferrarija Maurizio Arrivabene naveličal neprestanih špekulacij o Kimiju Räikkönenu.
Foto: EPA kimi raikkonen Finec se je leta 2014 vrnil v Maranello, kjer je zamenjal Felipeja Masso in prvo sezono dirkal ob Fernandu Alonsu. Slednji je v zaključku lanskega leta moral svoje mesto prepustiti Sebastianu Vettlu, ki je tako kot Alonso pred njim na stezi zasenčil ledenega Finca.

35-letnik ima pogodbo s poskočnim konjičkom sklenjeno do konca letošnje sezone, njegova prihodnost pa je v največji meri odvisna od njega. Räikkönen priznava, da z rezultati v letošnji sezoni ni zadovoljen, saj se je samo enkrat uvrstil na stopničke, medtem ko je Vettel na zmagovalnem odru stal šestkrat, za nameček pa je na VN Malezije kot edini v letošnji sezoni premagal obe srebrni puščici.

''Kot sem povedal zadnjič in ničkolikokrat doslej, Kimijeva prihodnost je v Kimijevih rokah,'' je povedal šef Ferrarija. ''Ne želim več govoriti o Kimiju, saj je do konca še deset dirk. Ob primernem trenutku se bomo z njim pogovorili o tem, kakšen bo naš naslednji korak,'' je dodal Arrivabene.

Räikkönen je pred dirko v Silverstonu priznal, da ga špekulacije na njegov račun ne presenečajo, zaradi česar Arrivabene z njim sočustvuje. ''Kimi ve, da je prihodnost v njegovih rokah. Če se postavim v Kimijevo kožo, od Bahrajna vsi govorijo o njem, on pa mora skočiti v dirkalnik in voziti s 300 km/h. Ali je dobro razpložen? Ne. Rad bi, da Kimi ostane miren in opravlja svoje delo.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.