Anže Kopitar zabil in podajal, toda ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski zvezdnik je blestel na prvi tekmi sezone, a to ni bilo dovolj za zmago.
Oglej si celoten članek

Moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings je novo sezono v severnoameriški hokejski ligi NHL začelo s porazom. Na gostovanju pri ekipi Edmonton Oilers so Kralji izgubili s 5:6, Kopitar pa je v statistiko vpisal gol in dve podaji.

Los Angeles Kings so se že po slabi minute igre znašli v zaostanku, ko je zadel Connor McDavid, ki je do konca tekme zbral še tri asistence. Do konca tretjine so padli še štirje zadetki, najprej je v peti minuti po podaji Kopitarja zadel Dustin Brown, potem je v deseti minuti goste v vodstvo popeljal Trevor Lewis. Domači so izenačili v 11. minuti preko Jamesa Neala, a je Kopitar štiri minute zatem poskrbel za novo vodstvo svojega moštva.

V drugi tretjini so gledalci videli le en zadetek v mreži gostov, za domače je zadel Zack Kassian. Moštvi sta v zadnjo tretjino vstopili poravnani na 3:3.

V zadnjem delu igre je bilo znova veliko golov, skupno pet, a na žalost gostiteljev je plošček več pristal v njihovi mreži. Kralji so v tretji tretjini sicer dvakrat povedli, nazadnje v 49. minuti, ko je ob igri z igralcem več in po podaji Kopitarja zadel Drew Doughty, vendar se domači niso dali. Do konca tekme sta zadela Darnell Nurse in znova ob igri z igralcem več Neal ter tako poskrbela, da je zmaga ostala doma in da je Todd McLellan na klopi Los Angeles Kings debitiral s porazom.

NHL Letalci po več kot pol stoletja gostovali v Evropi

Ekipa New York Rangers pa je prišla do gostujoče zmage s 4:1 proti moštvu Ottawa Senators. Največ zaslug zadnjo ima Mika Zibanejad, ki je v statistiko vpisal tri gole in podajo.

Slab uvod v sezono pa imajo pri ekipi San Jose Sharks, saj so izgubili še tretjo tekmo nove sezone. Tokrat so bili s 3:1 boljši hokejisti Anaheim Ducks.

NHL Kosmatinci začeli z zmago

Kopitarja in Los Angeles Kings prihodnja tekma čaka v noči na sredo, ko bodo gostovali pri Calgary Flames.

NHL, izidi:

Buffalo Sabres - New Jersey Devils           7:2
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens     5:6 (kazenski streli)
Ottawa Senators - New York Rangers           1:4
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning       4:3
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets  7:2
Washington Capitals - Carolina Hurricanes    2:3 (podaljšek)
St. Louis Blues - Dallas Stars               3:2
Nashville Predators - Detroit Red Wings      3:5
Arizona Coyotes - Boston Bruins              0:1
Colorado Avalanche - Minnesota Wild          4:2
Anaheim Ducks - San Jose Sharks              3:1
Calgary Flames - Vancouver Canucks           3:0
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings          6:5
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.