Anka Pogačnik končala svojo pot v drugem krogu

Foto: Profimedia Anka Pogačnik med svojim prvim dvobojem v Parizu.
Foto: Profimedia Anka Pogačnik med svojim prvim dvobojem v Parizu.
Najbolj izkušena slovenska judoistka na olimpijskih igrah je začela odlično, nato pa kizgubila drugi dvoboj.
Oglej si celoten članek

Slovenska judoistka Anka Pogačnik je na olimpijskih igrah v Parizu dobila prvi dvoboj v kategoriji do 70 kg. Z 32 leti najbolj izkušena članica slovenske vrste, ki prvič nastopa na OI, je z vazarijem in s končnim prijemom gladko premagala dve leti mlajšo tekmovalko iz Čada, Demos Memneloum.

Njena naslednja tekmica je bila nosilka, španska judoistka Ai Tsunoda Roustant, letos tretja na evropskem prvenstvu v Zagrebu. 22-letna Španka je po vazariju minuto in pol pred koncem rednega dela z 1:0 premagala Slovenko in jo izločila z olimpijskega turnirja.

Pred odhodom v Pariz je Pogačnik povedala, da je glavni cilj dosegla že z uvrstitvijo na OI. Danes z delitvijo 9. do 16. mesta na koncu ni bila zadovoljna. "Večkrat sva se s Španko že srečali in je premagljiva. Je hitrejša od mene, a jo je treba v gibanju ujeti. Večji del borbe mi je to uspelo, ena napaka pa je pri nas usodna. Želela sem si več, a bi bilo treba premagati eno od nosilk."

O olimpijskem nastopu, ki se ji je v Tokiu izmuznil za vsega točko, pa je dodala: "To so sanje vsakega športnika. A vsak športnik si želi vedno pokazati čim več, doseči rezultat in ko to ne uspe, je seveda prisotno razočaranje. Res je tudi, da se to vsakemu v karieri velikokrat zgodi." Tokrat ji bo v tolažbo partner, ki je današnje borbe spremljal s tribune.

O prvi borbi pa je dodala: "O tem ne bi preveč. Vedela sem, da moram zmagati, seveda sem se pripravila, a to je bilo le ogrevanje. Bolj pomembno se mi zdi, da se na tem mestu zahvalim klubu za vso podporo, ki mi jo nudi."

Poletni premor bo kratek, prvi večji izziv jeseni pa bo vojaško svetovno prvenstvo v Uzbekistanu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:49 31. Julij 2024.

    Tudi ta japonsko-francoska kombinacija s španskim potnim listom, bolj spominja na spolni nedoločnik, kot pa žensko...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.