Angleži ob napredovanje, Danci zaradi 'fair-playa' pred Slovenijo

Foto: Epa
Foto: Epa
Danci in Angleži neodločeno.
Oglej si celoten članek

Nogometni reprezentanci Danske in Anglije sta se v drugi tekmi 2. kroga v slovenski skupini C na evropskem prvenstvu v Nemčiji v Frankfurtu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Tudi druga tekma drugega kroga v skupini C se je tako končala z delitvijo točk in enakim izidom kot prva v Münchnu, kjer so Slovenci popoldne v zadnjih sekundah dvoboja s Srbijo ostali brez prve zmage na EP. Z dvema točkama imajo zdaj povsem identičen točkovni in strelski (2:2) izkupiček kot Danska, a je ta na lestvici pred Slovenijo zaradi 'fair-playja', prejela je manj rumenih kartonov.

Anglija, ki bi si sicer z morebitno zmago že zagotovila prvo mesto v skupini in s tem osmino finala, ima zdaj štiri točke, Srbija pa eno. V zadnjem krogu se bosta v torek zvečer pomerili Slovenija in Anglija ter Danska in Srbija.

Dvoboj v Frankfurtu ni navdušil nogometnih sladokuscev, ki so od Angležev, ti veljajo za ekipo v ožjem krogu favoritov za končni uspeh, pričakovali več. Pa tudi Danska ni bila na ravni večjega dela tekme s Slovenijo.

Angleži so imeli premoč, predvsem v prvem delu so Dancem preprečili, da bi razvili igro. Tudi sami sicer niso blesteli, so si pa pripravili vsaj nekaj (pol)priložnosti. Prvo Phil Foden v 13. minuti, ko je od daleč meril čez gol.

Že po naslednji akciji v 18. so Angleži povedli, za kar so imeli zasluge predvsem Danci oziroma Andreas Christensen, ki je izgubil žogo. Kyle Walker mu jo je spretno odvzel in podal v kazenski prostor, kjer jo je pričakal Harry Kane in poslal v mrežo.

Foto: Epa Harry Kane

A kaj dosti več nevarnosti za Kasperja Schmeichla v prvem polčasu ni bilo, so pa Danci praktično edino priložnost v tem delu spremenili v zadetek. V 34. minuti je prav po napaki Kana Morten Hjulmand dobil žogo na kakšnih 20 metrih in natančno udaril proti vratom Jordana Pickforda, od vratnice pa se je okroglo usnje odbilo v gol.

Anglija je podobno nadaljevala v drugem polčasu, imela je terenska premoč, a brez presežkov v igri. Bili so sicer nevarnejši, najprej je imel priložnost Bukayo Saka, a se je zapletel pred Schmeichlom, potem pa je Foden v 58. minuti od daleč močno streljal, a je žoga končala v vratnici.

Ollie Watkins je v 71. minuti prodrl po desni strani, a je bil spet Schmeichel zmagovalec dvoboja.

Ob koncu tekme so Danci vse bolj pretili, premoč Angležev je bila jalova, v končnici pa so bili Skandinavci celo bližje drugemu golu kot Angleži. Lepi priložnosti sta imela Alexander Bah, ki pa je preveč okleval v prodoru in so mu tekmeci žogo izbili v kot, ter Pierre-Emile Hoejbjerg, ki je v 85. minuti od daleč poslal žogo malenkost prek vrat.

Lestvica:
1. Anglija        2   1  1  0  2:1  4
2. Danska         2   0  2  0  2:2  2
3. Slovenija      2   0  2  0  2:2  2
4. Srbija         2   0  1  1  1:2  1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:27 20. Junij 2024.

    Torej, če se še zadnji dve tekmi končata z enakim neodločenim rezultatom, bodo kartoni odločali kdo bo drugi ali tretji!? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.