Ameriško maščevanje

Foto: Žurnal24 Ameriški hokejisti so se v polfinale SP uvrstili prvič po petih letih
Hokejska reprezentanca ZDA je drugi polfinalist letošnjega svetovnega prvenstva elitne skupine v Švici. Na četrtfinalni tekmi so premagali Finsko s 3:2. Prvi polfinalisti so Rusi.
Oglej si celoten članek
Finska bo prvič po letu 2005 ostala brez kolajne na svetovnem prvenstvu. Potem ko so Finci pred tremi leti osvojili bron, leta 2007 srebro in lani spet bron, so se tokrat poslovili že v četrtfinalu. Izločili so jih Američani, ki letos na SP nastopajo s pomlajeno, a zelo čvrsto ekipo. ZDA je s tesno zmago tako uspelo tudi maščevanje za lanska poraza na SP v Kanadi: tudi takrat je bil na dveh medsebojnih tekmah izid 3:2, Finci pa so po zmagi v predtekmovanju v četrtfinalu zmagali po podaljšku. Finci so bili za ZDA zelo neugoden tekmec tudi že v četrtfinalih v letih 2007 in 2004, saj so se Američani obakrat poslovili. ZDA so se v polfinale SP uvrstile prvič po petih letih.

Belorusi
so eno najprijetnejših presenečenj letošnjega SP. Ne le, da so si brez težav zagotovili nadaljevanje prvenstva, v treh tekmah drugega dela so pošteno zagrenili življenje svojim tekmecem. V Švici imajo tako skalpe Slovaške, Norveške in Finske, le v dvobojih s hokejskima velesilama Kanado in Češko so morali priznati premoč. V prvem četrtfinalu letošnjega SP so bili Rusi favoriti, toda za zmago so se morali pošteno potruditi. Njihovi sosedje so se izkazali za žilave in vztrajne tekmece, niso se predajali in branilci naslova iz Kanade 2008 se na koncu slavili le z enim zadetkom prednosti. Belorusija je tako še petič, odkar si je leta 2005 zagotovila vrnitev med elito, priborila uvrstitev med deset najboljših na svetu, Rusi pa bodo v večernem četrtfinalnem obračunu med Finsko in ZDA dobili svojega polfinalnega tekmeca. Preostala četrtfinalna dvoboja bosta na sporedu v četrtek, popoldne se bosta pomerili Kanada in Latvija, zvečer pa še Švedska in Češka.

Svetovno prvenstvo v hokeju, četrtfinale:

Rusija : Belorusija 4:3 (0:0, 3:3, 1:0)
Proškin (26), Atjušov (37), Frolov (38), Kovalčuk (48); Koltsov (23), Antonenko (34), Salei (40)

Finska : ZDA 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Kapanen (21), Hyvonen (38); Brown (31), Oshie (33), Suter (35)

Kanada - Latvija (četrtek, 16.15)

Švedska - Češka (četrtek, 20.15)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.