Američan, ki je prejel srebrno kolajno, je poročen s to Slovenko

Foto: Profimedia Brady Ellison
Mož slovenske lokostrelke si je priboril srebrno odličje.
Oglej si celoten članek

Južnokorejec Woojin Kim je na olimpijskih igrah v Parizu osvojil zlato medaljo v lokostrelstvu med posamezniki. S srebrom se je moral zadovoljiti Američan Brady Ellison, medtem ko je bron prav tako pripadel južnokorejskemu lokostrelcu Wooseoku Leeju.

Južnokorejski lokostrelec je osvojil zlato medaljo po izjemno izenačenem dvoboju z Ellisonom, od Američana je bil boljši s 6:5. Američan je sicer vodil z 2:0 in 4:2, a je nato šele v šesti podaljšani seriji moral priznati premoč Woojinu, ki je v Parizu tako osvojil že tretjo zlato medaljo. Pred tem je bil najboljši še ekipno in v mešanih dvojicah.

Woojin je tako postal prvi lokostrelec v zgodovini, ki se lahko pohvali s skupno kar petimi zlatimi olimpijskimi medaljami.

Drugi korejski predstavnik Lee Wooseok je bil v tekmi za bron s 6:0 boljši od Nemca Floriana Unruha.

Ellison je sicer od leta 2016 poročen s slovensko lokostrelko Tojo Ellison, z dekliškim priimkom Černe. Imata dva sinova in živita v mestu Globe v Arizoni.

Toja Ellison

Lokostrelka je sicer junija letos po dveh letih premora zaradi nosečnosti in rojstva drugega sina ponovno nastopila na svetovnem pokalu in v turški Antalyi osvojila četrto mesto v sestavljenem loku.

Sestavljeni lok za razliko od ukrivljenega ni olimpijska disciplina. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:38 5. Avgust 2024.

    Oh ta naš janez

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.