Ovečkin še 40 golov oddaljen od Gretzkyja

Foto: Profimedia Aleksander Ovečkin.
Foto: Profimedia Aleksander Ovečkin.
V ligi NHL so v noči na četrtek odigrali eno tekmo.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Washington Capitals so v ligi NHL doma gostili Philadelphia Flyers ter jim prizadejali še šesti poraz v sezoni. Prestolniki so na uvodu v sezono zmagali petič zaporedoma, tokrat s 6:3. Dva zadetka je prispeval Connor McMichael, Aleksander Ovečkin pa je z zadetkom v prazno mrežo dodal svoj 855. gol v NHL.

McMichael je zadel dvakrat v razponu 3:12 minute v drugi tretjini. Pri peti zmagi v nizu za Prestolnike se je izkazal še Pierre-Luc Dubois z golom in dvema podajama, vratar Logan Thompson pa je zbral 26 obramb za Washington, ki je že v drugi tretjini vodil s 4:0.

Ovečkin zdaj le še za 40 zadetkov zaostaja za rekordnim zbirom rednega dela sezone v zgodovini lige NHL, ki ga ima legendarni Kanadčan Wayne Gretzky, piše ameriški ESPN.

Pri gostih sta Matvej Mičkov in Owen Tippett dosegla po gol in podajo, Jamie Drysdale pa je za Letalce prispeval dve podaji.

Kralji končno doma

Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Anže Kopitar, so dan prej v Las Vegasu s porazom končali dolg niz sedmih gostovanj na uvodu sezone, ki je bil posledica prenove domače dvorane.

Zdaj Kralje čaka prva domača tekma, ki jo bodo odigrali v noči na soboto po slovenskem času, ko v goste prihajajo kalifornijski tekmeci San Jose Sharks.

NHL, izid:

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 6:3

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.