Albanec z najhitrejšim zadetkom v zgodovini evropskih prvenstev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bajrami se po tekmi z Italijo lahko pohvali z najhitreje doseženim golom na tekmah EP.
Oglej si celoten članek

Evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji je že na drugi dan postreglo z novima dvema statističnima rekordoma. Kot smo že pisali, je mladi zvezdnik španske reprezentance Lamine Yamal postal najmlajši nogometaš z nastopom na evropskih prvenstvih.

Letvico najhitreje doseženega zadetka v zgodovini tekmovanj pa je na le 23 sekund postavil Albanec Nedim Bajrami, ki je dosegel vodilni zadetek na tekmi z branilci naslova Italijani.

Foto: Profimedia Nedim Bajrami

Bahrami je gol na tekmi skupine B v Dortmundu dosegel po napaki italijanske obrambe, ko je prestregel podajo iz avta pred gol in z nekaj metrov natančno zadel mrežo Gianluigija Donnarumme.

Informacijo o najhitreje doseženem golu na evropskih prvenstvih je potrdila tudi krovna zveza Uefa na spletni strani. Pred tem je bil rekorder Rus Dmitrij Kiričenko, ki je leta 2004 proti Grčiji zadel po 67 sekundah.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:02 15. Junij 2024.

    Tekme bodo šle v pozabo takšni posebni dosežki bodo šli v zgodovino.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.