Ačimovič zadel za remi

Foto: Žurnal24 Mile Ačimovič je v izdihljajih tekme dosegel gol za dunajsko Austrio, odločil o
V četrtek so bile na sporedu povratne tekme 1. kola pokala UEFA. Mile Ačimovič je v zadnjih trenutkih za dunajsko Austrio dosegel gol in svoj klub popeljal v nadaljnje tekmovanje. Dinamo izločil Ajax.
Oglej si celoten članek

Klub našega nekdanjega reprezentanta Mileta Ačimoviča je gostoval v Oslu pri Valerengi. Prvo srečanje so dobili Dunajčani z 2:0. Tudi povratno srečanje so bolje začeli Avstrijci, v 22. minuti je zadel Kuljić. A se gostitelji niso predali in najprej je v 51. minuti izid izenačil Santos. V 87. minuti je v obliki Holma posijal žarek upanja – gostitelji so povedli z 2:1. Veselje Valerenginih igralcev pa ni bilo dolgo. V zadnjih trenutkih tekme je zadel naš Mile Ačimovič in zgolj potrdil napredovanje v naslednje kolo.
Manj sreče in mogoče tudi kaj drugega je imel Tonči Žlogar v dresu Anorthisa. Ciprski predstavnik je že na prvi tekmi s Tottenhamom izgubil s 6:1. Na povratnem srečanju je bilo 1:1 in napredovali so Angleži.
Hamburger SV, v katerem sicer igra tudi naš reprezentant Mišo Brečko, je igral proti Litexu iz Loveča. Nemci, brez našega Brečka, so zmagali s 3:1 in se veselili nadaljevanja.
Panionios je izločil Sochaux naših dveh reprezentantov Valterja Birse in Bojana Jokiča. Grki so že na prvi tekmi slavili zmago z 2:0. Na domačem stadionu so sicer izgubili z 1:0, a je bila prednost s prve tekme zadostna.
AIK Solna je, brez pomoči našega Mirana Burgiča, doma izgubila proti Hapoelu. Za gostitelje je bil v 63. minuti usoden Owed.
Izpadel je tudi Aleksander Knavs. AEK iz Aten si je ugoden položaj zagotovil že na prvem srečanju; takrat je zmagal s 3:0. Na povratnem srečanju je za Salzburžane zadel Lokvenc, a je bil gol le premalo.
Na srečanju Fiorentine in Groningena so o napredovanju odločale enjastmetrovke. Redni del se je namreč končal z izidom 1:1, kar je bil povsem identičen rezultat kot na prvi tekmi. Zmago je na koncu slavila Fiorentina, ki je bila pri strelih z bele točke srečnejša, saj je zadela tri, Groningen pa le dva strela.

Dinamo presenetil Ajax
Eno od največjih presenečenj je izpad nizozemskega Ajaxa že v 1. kolu. Na povratnem srečanju in po pravem trilerju ga je izločil zagrebški Dinamo. Prvo tekmo v Zagrebu so dobili Nizozemci z 1:0. Že v prvem polčasu povratne tekme pa je prednost izničil Modrić. Ker v rednem delu ni bilo več golov, sta sledila podaljška. V 94. minuti je gol dosegel mladi napadalec Mandžukić, dve minuti pozneje pa še enega. Dinamo je tedaj povedel s 3:1. A so zapretili tudi gostitelji, ali natančneje Huntelaar, ki je prav tako zadel dvakrat. Vendar niti to ni bilo dovolj in Dinamo se je uvrstil v drugo kolo.

Srečanja naših nogometašev
Anorthosis Famagusta : Tottenham 1:1 (0:0) - skupno 2:7 (Tonči Žlogar - Anorthosis)
Fabinio (54); Keane (78)

Hamburger SV : Litex Loveč 3:1 (1:1) - skupno 4:1 (Mišo Brečko - Hamburger)
Guerrero (40, 52), van der Vaart (72)

Valerenga - Austria Dunaj 2:2 (0:1) - skupno 2:4 (Mile Ačimovič, Sašo Fornezzi - Austria)
Santos (51), Bak (a.g., 87); Kuljić (22), Ačimovič (90)

Panionios Atene - Sochaux 0:1 (0:0) - skupno 2:1 (Valter Birsa, Igor Jokič - Sochaux)
Komortzi (a.g. 53)

AIK Solna - Hapoel Tel Aviv 0:1 (0:0) - skupno 0:1 (Miran Burgič - poškodovan - AIK)
Owed (63)

Red Bull Salzburg - AEK Atene 1:0 (0:1) - skupno 1:3 (Aleksander Knavs - Salzburg
Lokvenc (19)

Fiorentina - Groningen 4:3* (0:0) - skupno 5:4 (Tim Matavž - Groningen)
Mutu (56); Nevland (55)
* - po enajstmetrovkah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.