Zvon bije plat zvona

Foto: Žurnal24 Prikaz padanja tečaja vrednosti delnice Zvona 1 od leta 2008. (Foto: Zvon Ena Ho
Družba Zvon Ena holding, ki je v posredni lasti Cerkve in ima deleže v nekaterih pomembnih slovenskih podjetjih, je imel lani 56 milijonov evrov čiste izgube.
Oglej si celoten članek

Še leto prej je holding poslovanje končal z dvema milijonoma dobička. S težkimi likvidnimi razmerami Zvona se je nadzorni svet pod vodstvom prvega moža Gospodarstva Rast, ki je v lasti mariborske nadškofije, Mirka Krašovca seznanil že minuli teden. Zaradi sodnega sklepa o izvršbi na zahtevo Dravskih elektrarn Maribor in blokade vseh transakcijskih računov družbe so nadzorniki ugotovili, da so razmere zaostrene, zato so upravi naročili sprejem vseh potrebnih ukrepov za normalno poslovanje v najkrajšem možnem času.

 

Vseeno pa v družbi zanikajo možnost stečaja, saj ocenjujejo, da je vrednost njihovega premoženja takšna, da zadostuje za poplačilo vseh njihovih obveznosti. Zato v holdingu pospešeno iščejo kupce za svoje premoženje. Najbolj si prizadevajo odprodati deleže v T-2, razmišljajo tudi o prodaji deležev v Heliosu, Petrolu, Abanki, Cinkarni Celje ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.