Zvečer bo ženin v zagati

Foto: Žurnal24 Libreto na glasbo Viktorja Parme je po motivih Arnošta Grunda napisal Igor Grdin
Praznik. Na predvečer opereta Ženin v zagati, že popoldne ogled mesta in zgodbe daljne preteklosti.
Oglej si celoten članek

Če nameravate v duhu kulturnega praznika preživeti že ponedeljkov popoldan in večer, se lahko ob 16. uri izpred rotovža udeležite organiziranega sprehoda po dolenjski prestolnici, si nato v hostlu Situla ogledate film Srečajte zgodbe daljne preteklosti in se ob 19. uri predate še glasbenim užitkom ob opereti Ženin v zagati. Vse našteto je brezplačno, le za ogled Novega mesta so potrebne prijave na telefonsko številko 07/393 15 20.

Več kot 250 nastopajočih

Na slovesni premieri operete Ženin v zagati v Športni dvorani Marof boste lahko prisluhnili novomeškemu simfoničnemu orkestru pod vodstvom dirigenta Sandija Franka, nastopilo bo osem solistov, poleg njih pa še mešani pevski zbori Krka, Pomlad in Revoz – skupno več kot 250 nastopajočih. “Štirideset tisoč evrov vreden projekt je znak odnosa do kulture in spoštovanja do ljudi, ki so v Novem mestu živeli in delali, ter hkrati dokaz, da kakovostnih kulturnih prireditev ne prirejajo zgolj v Ljubljani,” je povedal Boris Dular, predsednik organizacijskega odbora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.