Župniku pet let

Foto: Žurnal24 kladivo sodišče BOBO
Ormoškemu župniku Albinu Žnidariču je predsednica ptujskega okrožnega sodišča Marjana Kosi zaradi pedofilije prisodila pet let in pol zapora.
Oglej si celoten članek

Sodnica mu je poleg kazni za spolni napad na osebo, mlajšo od 15 let, spolno zlorabo slabotne osebe in za ponavljajoče se kaznivo dejanje izrekla tudi varnostni ukrep prepovedi opravljanja duhovniške službe, v kateri obsojeni prihaja v stik z mladoletniki, še pet let po prestani kazni.

Sodnica je vse tri oškodovance napotila na pravdo, sojenje pa je potekalo za zaprtimi vrati, saj je ena izmed žrtev še mladoletna.

Sodba še ni pravnomočna, odvetnika obsojenega župnika pa sta že napovedala pritožbo. Pritožila se bosta, ker v sodnem procesu niso zaslišali niti ene izmed prič, ki sta jih predlagala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.