Župane bomo volili 10. oktobra

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Naj se tekma začne! je ob razpisu županskih volitev in volitev v občinske svete, ki bodo 10. oktobra, dejal predsednik Gantar.
Oglej si celoten članek

Predsednik DZ Pavel Gantar je ob podpisu akta o razpisu rednih volitev, ki bodo tako drugo nedeljo v oktobru, dejal, da demokracija ne pomeni samo volitev. Je tudi veliko drugega, kar spada v vsakdanje življenje ljudi, pravi in dodaja, da pričakuje barvitost.

Po pričakovanjih bo drugi krog volitev sledil 14 dni kasneje, torej 24. oktobra. Gantar se je za nedeljo pred skrajnim datumom (17. oktober) odločil, ker bi sicer drugi krog volitev sovpadal z dnevom reformacije in bi bil to hkrati dan pred 1. novembrom, kar se predsedniku ni zdelo primerno.

Glede problematike Ankarana je Gantar povedal, da lastnih volitev tam ne bodo imeli, saj občina po znanih zapletih ni ustanovljena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.