Župana za konsenz

Foto: Žurnal24 Peter Bossman bo imel v občinskem svetu na svoji strani najverjetneje vsaj 14 od
Sklepanje koalicij. Tako Bossman kot Kolenc bosta iskala široko podporo za projekte.
Oglej si celoten članek
Občino mora voditi nekdo, ki ima posluh za ljudi. Če ne bi bil temnopolt, bi Peter Bossman zato dobil še veliko več glasov.
Gašpar Gašpar Mišič

Želel bi čim širši konsenz v občinskem svetu. Naklonjenost za sodelovanje sta že izrazila Gašpar Gašpar Mišič in Boštjan Vranješ. Če že ne na koalicijo, pa pri drugih računam na podporo za projekte. Šel bom namreč v smeri iskanja podpore za posamezne projekte,” nam je včeraj dejal novoizvoljeni Peter Bossman. Ko smo ga poklicali, se je ravno pripravljal na intervju za ameriško televizijsko mrežo CNN. Tuje medije je namreč izvolitev prvega temnopoltega župana v Vzhodni Evropi zelo pritegnila.

Mišič podžupan
Mišič nam je potrdil namero njegove liste Neodvisen.si, da bi sodelovali z Bossmanom, kar je zaradi nezadovoljstva z dosedanjim vodenjem občine sicer že nakazal. Ponudili so mu tudi mesto profesionalnega podžupana. “Službe ne potrebujem. Če bom podžupan, želim ustvarjati rezultate, ne pa hoditi tja gret stol,” je poudaril.

Kolenc za projektni način
“Izhajam iz gospodarstva, v katerem zadeve običajno vodimo projektno. Tudi na občini nameravam vpeljati tak način dela,” na iskanje podpore od projekta do projekta stavi tudi Igor Kolenc, izolski zmagovalec. “Pred volitvami so se vsi zavezali, da bodo delali v dobro Izole. Če bodo držali besedo, ne pričakujem težav.”

Popovič: Volilci imajo prav
Za komentar rezultatov smo prosili tudi koprskega župana Borisa Popoviča, ki se je tudi sam vpletel v volilno kampanjo v sosednjih občinah. “Župan iskreno čestita vsem novoizvoljenim županom in pravi, da imajo volilci vedno prav,” so v njegovem imenu sporočili 
z občine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.