Žogica spet v Švico

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Univerzijada. Fisu poslal predlog poravnave, Mariborčani nazaj protipredlog.
Oglej si celoten članek

Župan Maribora Andrej Fištravec in vršilec dolžnosti direktorja mestne uprave Marko Žula sta se včeraj sestala s švicarskimi odvetniki ter oblikovala protipredlog poravnave, ki jo je na Mestno občino Maribor (MOM) poslala Mednarodna univerzitetna športna zveza (Fisu).

Koliko znaša, ne povedo

Spomnimo: zaradi odpovedi Zimske univerzijade 2013, ki bi morala potekati v Mariboru, je Fisu lani vložil odškodninsko tožbo zoper MOM in Slovensko univerzitetno športno zvezo (Susa) pri Mednarodnem športnem razsodišču (Cas) v švicarski Lozani. Sprva so zahtevali 7,7 milijona evrov odškodnine.

 

“Zaradi potekajočih pogajanj o poravnavi smo sodišču v Lozani predlagali preložitev naroka. O podrobnostih ne moremo govoriti zaradi klavzule o zaupnosti ponudbe, ki jo je vseboval poravnalni predlog Fisuja,” pa so o vsebini pogajanj včeraj sporočili z MOM.

Kdo bo plačal?

Predsednik organizacijskega odbora propadle univerzijade Tone Vogrinec nam je včeraj dejal, da bo zagotovo še veliko diskusij okoli plačila odškodnine oziroma o tem, kdo je kriv, ko bo dogovor o odškodnini dejansko sklenjen. “Krivda za odpoved je na vladi oziroma takratnem ministru Žigi Turku,” vztraja Vogrinec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.