Žnidaršič razočaran nad Magajno

Foto: Žurnal24 null
Nepovezani poslanec Andrej Magajna bo jutri sporočil, ali bo sodeloval v prenovljeni koaliciji. Vodja skupine nepovezanih poslancev Franc Žnidaršič: "Jaz od njega ne pričakujem nič več!"
Oglej si celoten članek

Jutri bo poslanec Andrej Magajna javnosti sporočil, ali bo kot nepovezani poslanec sodeloval v prenovljeni koaliciji. V vabilu na novinarsko konferenco je zapisal: "Kot veste, sem pred časom iz koalicije izstopil zaradi razhajanj pri izvedbi koalicijske pogodbe. Prav programska izhodišča koalicije ter njihovo izvajanje pa so tisti izzivi, ki lahko to ali pa novo koalicijo konsolidirajo pri izvedbi točk, ki so v času finančne in gospodarske krize, v kateri se v Sloveniji nahajamo, še kako pomembne!"

"Magajna je nezanesljiv"
Na vprašanje, kakšno odločitev Magajne pričakuje, je vodja nepovezanih poslancev Franc Žnidaršič za Zurnal24.si povedal: "Jaz od njega ne pričakujem čisto nič več, saj se ne drži dogovorov. En dan se dogovorimo tako, drug dan on razmišlja drugače. Glede možnih dogovorov znotraj poslanske skupine je nezanesljiv in zato ničesar ne pričakujem. Ne vem, kaj namerava."

Sam je naklonjen sodelovanju s koalicijo. Kako bodo potekali pogovori, ne ve. "Najprej moramo razčistiti, ali si je gospod Magajna premislil. Žalostno je, da moram to, da si je premislil glede tega, kar smo se dogovorili, izvedeti iz medijev. Vprašali ga bomo, kako razmišlja, in če razmišlja vedno znova po svoje, kljub dogovorom v poslanski skupini, potem bodo pogovori končani in se bova z Vilijem Rezmanom sama dogovarjala naprej."

Spomnimo, nepovezani poslanci so premierju Borutu Pahorju pred dnevi poslali pismo, v katerem mu ponujajo formalno sodelovanje s koalicijo. "Gre za pismo, ki ni najava nekega podpisa sporazuma. Pismo je zelo splošno in se nanaša predvsem na iskanje skupnih vsebin s koalicijo," je ob tem poudaril Magajna.

Žnidaršič pa nam je dejal: "Moram poudariti, da je zame za zdaj še vedno veljaven dogovor, ki smo ga sprejeli in podpisali vsi trije, torej da ponujamo sodelovanje pri uresničevanju koalicijskega sporazuma; da si glede vseh drugih stvari lastimo pravico do svobodne odločitve in hkrati poudarjamo, da to vključuje tudi našo ustavno pravico do lastnega premisleka in glasovanja." Dodaja, da ga ravno zato toliko bolj preseneča, da si Magajna "vedno znova premišlja".

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.