Znano, zakaj so ovadili Goloba, grozi mu celo zaporna kazen

Foto: Bor Slana/STA
Foto: Bor Slana/STA
Golob ovaden zaradi "kaznivega dejanja dajanja daril za nezakonito posredovanje", kazen je od enega do šest let zapora in plačilo denarne kazni.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, je policija zaradi suma storitve korupcijskega kaznivega dejanja kazensko ovadila predsednika vlade Roberta Goloba.

Ta je očitke o vmešavanju v policijo v celoti zavrnil in napovedal, da bo vse očitke zavrgel po pravni poti, saj verjame v pravno državo. 

V bran so mu stopili tudi poslanci Svobode, medtem ko v koalicijski SD od Goloba pričakujejo dodatna pojasnila.

Medtem pa portal N1 poroča, da so na specializiranem državnem tožilstvu pojasnili, da je predsednik vlade ovaden zaradi "kaznivega dejanja dajanja daril za nezakonito posredovanje" po drugem odstavku 264. člena kazenskega zakonika. Zagrožena kazen je od enega do šest let zapora in plačilo denarne kazni. 

Na PU Ljubljana so dejali, da je intenzivna preiskava očitkov o domnevno protipravnem premierjevem vmešavanju v delo policije trajala kar dve leti, ovaden pa je le premier Golob.

264. člen kazenskega zakonika, 2. odstavek: "Kdor drugemu obljubi, ponudi ali da nagrado, darilo ali kakšno drugo korist zanj ali za koga drugega, da bi izkoristil svoj položaj ali svoj resnični ali domnevni vpliv in posredoval, da bi se opravilo uradno dejanje, ki se ne bi smelo opraviti, ali da se ne bi opravilo uradno dejanje, ki bi se moralo ali smelo opraviti, se kaznuje z zaporom od enega do šestih let in denarno kaznijo."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 36

  • 20:27 16. Oktober 2024.

    Nisem ne levi ne desni, sem pa vedno upal, da bo nekoč v sloveniji, vlada, ki bo delala pošteno, tudi …

  • 19:28 16. Oktober 2024.

    Glavna medijska tema v državi..A tresla se je gora, zgodilo se ne bo nič..Izguba časa in denarja sploh pa Golob …

  • 19:03 16. Oktober 2024.

    Danes pa janševiki plešejo, hehehe.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.