Žičničarji so oškodovali smučarje

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Šest slovenskih žičničarjev se je kartelno dogovarjalo o cenah smučarskih vozovnic, je ugotovil senat Urada za varstvo konkurence.
Oglej si celoten članek

Dogovarjanje o cenah vozovnic ne sega le kakšno leto nazaj, ampak več let. "Najstarejši dokaz, povezan s kartelnim dogovarjanjem o cenah vozovnic, je star deset let," pravi predsednik Urada za varstvo konkurence Jani Soršak.

Žičničarjem, po poročanju Dnevnika gre za RTC Krvavec, Unior Kovaška industrija, ATC Kanin Bovec, Hotel Cerkno, ŠC Pohorje, RTC Žičnice Kranjska Gora, grozi globa do 10 odstotkov letnega prometa. Sicer še imajo možnost pritožbe, o kateri bo nato znova odločal urad za konkurenco. Po nekaterih ocenah so morali smučarji na slovenskih smučiščih zaradi kartelnega dogovora plačevati za četrtino dražje smučarske karte, kot bi jih, če bi na trgu obstajala konkurenca.

Že februarja smo poročali, da so žičničarji enotne cene vozovnic pojasnili z besedami, da ima pet smučišč enotno ceno za smučarsko vozovnico za odrasle, ki je znašala 28 evrov, zaradi gospodarske krize in manjše kupne moči prebivalcev. Šesto smučišče pa je imelo takšno ceno, ker se je združilo s sosednjim italijanskim smučiščem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.