Zeba in Vidakovič ostajata na vrhu

Foto: Žurnal24 Žan Zeba je dobil prepričljivo podporo Gorenjevih delavcev za nov mandat. (Foto:
Sindikalne volitve. V Gorenju novo staro vodstvo. Sindikati kritični do selitev proizvodnje.
Oglej si celoten članek

Velenje. Včeraj so v Gorenju izvolili dva nova predsednika sindikalnih organizacij. Za predsednika konference poslovnega sistema Skeia Gorenje je bil za petletni mandat znova izvoljen dosedanji Žan Zeba, za predsednika sindikata Gorenja gospodinjskih aparatov pa je med tremi kandidati dobil večinsko podporo Ivan Vidakovič, ki je pred tem začasno nasledil Ivana Krušiča.

Čaka jih veliko dela
Še vedno menim, da bi morali dati priložnost voliti vsem zaposlenim, tako pa so to nalogo opravili kar delegati, ki ne morejo zastopati vseh mnenj,” je kritična Veronika Juvan, ena od Gorenjevih delavk.

Kot pravi Branko Amon, sekretar Skeia za Gorenje, jih v prihodnosti čaka veliko dela. “Strinjali smo se, da morajo zbori delavcev ostati oblika komuniciranja med zaposlenimi in vodstvom, več časa moramo posvetiti izobraževanju, zelo kritično pa smo izpostavili trend selitve proizvodnje v druge države,” izpostavi Amon. “To leto bo zanimivo. Morali se bomo bojevati za vsako delovno mesto, da bo ostalo tukaj, doma,” meni tudi Zeba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.