Zdrsnila po brezpotju in v gorah umrla

V Virnikovem Grintovcu so včeraj iskali dve osebi, ki se popoldne na Jezersko nista vrnili s hribov. Našli so ju mrtva.
Oglej si celoten članek

"Policist gorske policijske enote skupaj z jezerskimi gorskimi reševalci iskal 46-letnega  domačina  in 50-letnega Trebanjca, ki se v predvidenem času nista vrnila s hribov," je za Žurnal24.si povedal Bojan Kos s kranjske policijske uprave. Planinca oziroma pohodnika so našli mrtva; umrla sta zaradi hudih poškodb po več kot 100-metrskem zdrsu na zelo strmem in spolzkem brezpotju, po katerem sta  hodila.  "Ugotovitve  z  ogleda  in zbrana obvestila ne potrjujejo suma kaznivega dejanja oz. smrti v sumljivih okoliščinah," še pove Kos s kranjske policije.

Ne ogrožajte sebe, pa tudi policistov in reševalcev!

Ob tem policisti še enkrat opozarjajo, da je  pri  gibanju  v gorah v jesenskem  in zimskem času potrebna dodatna pozornost in previdnost, saj je podlaga ponekod že zasnežena, lahko tudi zelo spolzka, še posebej na strmih predelih  in  lokacijah  s  travnato  podlago,  odpadlim  listjem ipd. Svetujejo  previdno  hojo  in  uporabo  ustreznih  pripomočkov,  zlasti  pa markiranih  poti. 

"Predvsem pa,  zlasti  v  tem  delu  leta,  odsvetujemo zadrževanje  in pohodništvo po brezpotjih, ker s tem planinci zelo ogrožajo sebe,  v  nesreči  pa  tudi  policiste in reševalce, ki takrat pomagajo. Na brezpotjih je žal pomoč pogosto tudi prepozna," še poudari Kos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.