Zdaj poplava orad

Foto: Žurnal24 "Ker je ulov tako dober, imamo pravzaprav razprodajo orad," pravi Marija Bonja.
Orade. Večji izlov orad je prepolovil ceno za kilogram.
Oglej si celoten članek

Ribiči. V zadnjih dneh so imeli ribiči izjemen ulov orad. "Tem cenjenim in okusnim ribam smo morali ceno znižati celo za polovico, samo da jih prodamo," pove Marija Bonja, ki v koprski ribarnici prodaja, kar ulovita njen mož in sin. Obilni izlov orad traja že nekaj dni, kar se pozna tako v Kopru kot v Izoli, vendar jim je cena na deset evrov padla šele včeraj. Dan pred tem so jih prodajali po 19 ali 20 evrov za kilogram.

Zdaj se združujejo v jate
"Čas za orade je oktober in takrat se te ribe vedno združujejo v jate," razloži Jože Skočaj iz izolskega Delmarja; k večjemu izlovu je pripomogla tudi nevihta. Po koliko jih bodo prodajali, še ni znal povedati, saj so se za odkupno ceno še pogajali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.