Zbiranje podpisov v ponedeljek

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsednik DZ Gregor Virant razpisal rok za začetek zbiranja 40 tisoč podpisov za referendum o slabi banki.
Oglej si celoten članek

Predsednik državnega zbora Gregor Virant po poročanju STA razpisal rok za začetek zbiranja 40 tisoč podpisov za zahtevo referenduma o zakonu za sanacijo bank. 35-dnevni rok bo začel teči v ponedeljek, 19. novembra. Še en teden časa so pustili za nadaljevanje pogajanj med vlado in sindikatom kemične, nekovinske in gumarske industrije (KNG) za morebiten dogovor.

Spomnimo: po zapletih s podpisi pod pobudo kemijskega sindikata za ta referendum, ko se je med DZ in ministrstvom za notranje zadeve (MNZ) izgubilo 36 listov, je MNZ v petek na novo preštel podpise in ugotovil, da jih je dovolj za začetek zbiranja 40 tisoč podpisov, potrebnih za razpis referenduma.

Pogajanja med kemiki in Šušteršičem

Poleg tega vseskozi potekajo pogajanja med ministrstvom za finance in sindikatom KNG. Razpis roka za zbiranje podpisov za referendum je tako po pisanju STA usklajen s sindikatom. Referendum o slabi banki bi ob ustreznem številu podpisov in upoštevanju rokov lahko bil januarja.

Da bi rešili politično krizo, ki je nastala zaradi pobud za razpis referendumov, so se obenem v petek pri predsedniku vlade Janezu Janši zbrali aktualni predsednik države Danilo Türk, prvak opozicijske Pozitivne Slovenije Zoran Janković, predsednik sindikata KNG Tomaž Kumer ter predsedniška kandidata Borut Pahor in Milan Zver. Pogovore o možnem izhodu iz zagate naj bi nadaljevali ta teden.

Zaplet z zbiranjem podpisov sicer preiskujejo tudi kriminalisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:59 19. December 2012.

    26.člen URS, ( pravica do povračila škode)<br />Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.