Zažgal hišo in napadel policista

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Slovenjgradčan se je s kovinsko palico spravil nad policista, in to kar pred njegovo hčerko. Zatem je odšel domov, grozil materi in zažgal hišo. Ob prihodu policistov se jih je nasilnež spet lotil s palico.
Oglej si celoten članek

V četrtek ob 12.40 je 24-letni moški iz Slovenj Gradca napadel 33-letnega policista, ko je v prostem času spremljal hčerko iz osnovne šole v Slovenj Gradcu. "Navedeni je s kovinsko palico zagrozil policistu, da ga bo ubil, in z njo večkrat zamahnil proti njemu, vendar se je njegovim udarcem umikal in pri tem postavil v obrambni položaj, nakar je osumljenec odšel s kraja dogodka proti domu," incident pojasnjuje Peter Pungartnik, tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec.

Zažgal stanovanje in napadel policista
Ko je moški prišel domov, ga mati ni hotela spustiti v stanovanje, zato je vstopil s silo in od nje zahteval denar. Ker se ni umiril, je mati poklicala policijo. Pred prihodom policistov na kraj kršitve je osumljenec odšel  v sobo, kjer je zažgal kup papirja, da bi požgal stanovanje in se tako maščevati materi, s katero je v sporu že več let. Ob prihodu dveh policijskih patrulj se je policistom aktivno uprl, tako da jih je napadel s kovinsko palico, ki jo je še vedno imel pri sebi. Policista sta proti njemu uporabila prisilna sredstva in mu odvzela prostost za 48 ur, začetni požar v stanovanju pa sta pogasila.

Po zbranih obvestilih so 24-letnika v petek zvečer s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki je zoper njega odredila pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.