Zavihajte hlačnico!

Foto: FHŠUP Zoran Predin Foto: Tokac Tokac Foto: FHŠUP Radoslav Nesterovič Foto: FHŠ UP Lana Mahnič Jekoš Foto: FHŠUP Karl Erjavec Foto: FHŠUP Gregor Virant Foto: FHŠ UP Arne Hodalič
Posodi svojo nogo – Zavihaj hlačnico. 4. aprila si v znak podpore in solidarnosti z žrtvami min zavihajte hlačnico.
Oglej si celoten članek

Kampanja Posodi svojo nogo – Zavihaj hlačnico poteka že ves marec in bo vrhunec dosegla z dobrodelnim koncertom v Kopru na dan ozaveščanja o nevarnosti min, 4. aprila.

Na ta dan si lahko v znak solidarnosti z žrtvami min in prepovedi njihove uporabe zavihate hlačnico, kot so to storili številni znani obrazi, ki so podprli akcijo. Kdo vse je sodeloval, si oglejte v zgornjem posnetku in galeriji.

Del zbranih sredstev bo šel 28-letnem padalcu Simonu Vogrincu, ki je oktobra lani v eksploziji mine na Jahorini v Bosni izgubil obe nogi.

Mednarodna akcija

Akcijo je lani v Kolumbiji, ki je ena izmed minsko najbolj onesnaženih držav, sprožila nevladna organizacija. V Bogoti so pripravili inštalacije, pri katerih so hlačnice simbolično vihali spomenikom, stavbam in simbolom.

Akcija je v Kolumbiji že dosegla učinek, saj so sprejeli osnutek zakona, ki se nanaša tudi na rehabilitacijo žrtev min.

Mednarodno akcijo podirajo imena tako iz politike kot športa: vse od generalnega sekretarja Združenih narodov Ban Ki Muna pa do vratarja Real Madrida Ikerja Casillasa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:10 22. Marec 2012.

    kake bedarije se grejo..zavihaj hlačnice??

  • 15:52 21. Marec 2012.

    ...hahahahaha..sindrom Simčič je nalezljiv...

  • 14:55 21. Marec 2012.

    Korl naj raj zaviha rokave in svoje sošolce iz Gimnazije Kranj na piknik povabi, da nas še enkrat spozna, ker …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.