Zaradi krvi pred častno razsodišče

Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Svet Zavoda RS za transfuzijsko medicino se je sestal zaradi torkovega pisanja portala Pozareport.si o nepravilnostih in zlorabah na zavodu in vodstvu zavoda naložil, naj zaradi članka sproži postopek pred častnima razsodiščema novinarskih organizacij.
Oglej si celoten članek

Svet zavoda za transfuzijsko medicino je obravnaval in sprejel poročilo poslovodstva, v katerem zavrača "netočne in nepreverjene podatke v zvezi s poslovanjem zavoda", objavljene na portalu Pozareport, je v sporočilu za javnost zapisala predsednica sveta zavoda Mojca Ferjančič Podbregar. Člani sveta so tudi zavrnili očitke glede svojega dela. V članku namreč piše, da je svet od vodstva zavoda že pred časom zahteval poročilo o domnevno spornih financah s prometom krvi, toda čeprav podatkov niso dobili, niso ukrepali. Ferjančič Podbregarjeva poudarja, da so člani sveta doslej in bodo tudi v bodoče "odgovorno, vestno in korektno opravljali naloge, ki so jim bile zaupane".

Člani sveta  se strinjajo z vodstvom zavoda, da je v tem trenutku nadzor nad poslovanjem "nujen, da se razčistijo morebitni dvomi v zvezi s poslovanjem zavoda". Minister za zdravje Tomaž Gantar je sicer že odredil izredni nadzor nad delom zavoda. Po pisanju Pozareporta naj bi se namreč zavod okoriščal na račun zbrane krvi s krvodajalskih akcij, od česar naj bi imel milijone evrov dobička, denar pa naj bi posojal tudi nekaterim podjetjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.