Zaradi dobave hitrih testov NPU ovadil šest oseb

Foto: Profimedia Hitri antigenski test.
Foto: Profimedia Hitri antigenski test.
Šest fizičnih oseb je osumljenih storitve dveh kaznivih dejanj v povezavi z dobavo hitrih antigenskih testov za potrjevanje okužb z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so sredi decembra na Evropsko javno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj v povezavi z dobavo hitrih antigenskih testov za potrjevanje okužb z novim koronavirusom, so sporočili z Generalne policijske uprave. Skupno je osumljenih šest fizičnih oseb.

Kot so pojasnili, so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) kazensko ovadbo podali za kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter kaznivo dejanje oškodovanja javnih sredstev. Kazenska ovadba se nanaša na izvedbo javnega naročila in izvajanje pogodbe za dobavo testov.

Z omenjenima kaznivima dejanjema je nastala protipravna premoženjska škoda za državni proračun v višini 1,1 milijona evrov, so še zapisali na Generalni policijski upravi.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 12:30 20. December 2023.

    Če ovadbe padejo jih je treban najmanj disciplinsko preganjat. Ker kot se šušlja se ovadve vlagajo, če newkdo iz desne …

  • 10:10 20. December 2023.

    Mene bolj zanima, kdaj bodo pričeli s pisanjem ovadb tistim, ki so vse to vodili in aktivno podpirali? Tako v …

  • 09:37 20. December 2023.

    Matr so hitri...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.