Zaposlili 40 ljudi, ki bodo svetovali mladim

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Uresničevali bodo shemo Jamstvo za mlade 2014–2020.
Oglej si celoten članek

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je na novo zaposlil 40 svetovalk in svetovalcev za mlade. "Shema, po kateri se uresničuje Jamstvo za mlade 2014–2020, predvideva 68 posebnih svetovalcev za mlade v drugem stebru," pojasnjujejo na ZRSZ. 28 jih gre v program iz obstoječe kadrovske zasedbe, 40 pa so jih zaposlili na novo. Delovno razmerje so sklenili za polni delovni čas za obdobje enega leta.

Tudi sami v mentorskem programu

"Svetovalci zaposlitve so predvideni za svetovalno pomoč mladim brezposelnim takoj po nastanku brezposelnosti. Nudili jim bodo osnovno in poglobljeno karierno svetovanje, izvajali vseživljenjsko karierno orientacijo (VKO), posredovali v zaposlitev, napotovali v programe aktivne politike zaposlovanja in storitve VKO, jih informirali, motivirali pri iskanju zaposlitve ipd.," pojasnjujejo na ZRSZ. Kot dodajajo, bodo pri tem uporabljali napredne storitve in pripomočke za vseživljenjsko karierno orientacijo, ki so jih razvili v preteklih dveh letih. Deležni bodo tudi posebnega usposabljanja in mentorstva, v okviru katerega se bodo seznanili z novimi pripomočki in programi, da jih bodo znali primerno uporabiti pri svetovalnem delu z brezposelnimi mladimi.

Prek 2.000 prijav

Na razpis se je prijavilo več kot 2.000 ljudi. Kot pojasnjujejo na zavodu, so sprejeli različne kadre, predvsem družboslovnih in humanističnih smeri (socialne delavce, psihologe, pedagoge, andragoge in sociologe). Razporedili so jih po različnih lokacijah ZRSZ.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:16 18. April 2014.

    se popolnoma strinjam...

  • 11:09 15. April 2014.

    In ti novo zaposleni na zavodu bodo brezposelne učili lovit ribe (službe) v praznem ribniku.<br />Še ena od leve pogruntavščine, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.