Vlada dvignila stopnjo teroristične ogroženosti na srednjo

Foto: Flickr/Vlada RS
Foto: Flickr/Vlada RS
Vlada dvignila stopnjo teroristične ogroženosti na tretjo stopnjo od petih.
Oglej si celoten članek

Medresorska delovna skupina za protiterorizem je v sredo na dopisni seji začasno dvignila oceno teroristične ogroženosti Republike Slovenije iz predhodno opredeljene nizke (druga od petih stopenj) na srednjo (tretja od petih stopenj).

"Pristojni organi, ki sodelujejo pri delu skupine, ocenjujejo, da je začasni dvig stopnje teroristične ogroženosti potreben zaradi trenutnih zaostrenih varnostnih razmer v Evropi in na Bližnjem vzhodu ter številnih pozivov terorističnih organizacij k izvajanju terorističnih in drugih nasilnih dejanj v zahodnih državah," so sporočili z vlade in dodali, da pristojni organi, ki sodelujejo pri delu skupine, sicer nimajo podatkov o teroristični grožnji Sloveniji, morebitnih incidentov pa ne morejo izključiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 13:42 20. Oktober 2023.

    Tolsti Poklukar naj patruljira!

  • 09:17 20. Oktober 2023.

    Obstaja torej nevarnost da so pred uvedbo teh ''ukrepov'' že kateri džihadisti prišli k nam???? Grims pravi da jih uvažamo....

  • 07:30 19. Oktober 2023.

    Kaj se bojite za obstoj Slovenije? Rupar in njegova garda upokojencev vas bo branila! Kličejo po revoluciji kar je kaznivo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.