Zadnja novica: V večjem delu Slovenije velika nevarnost toče

Foto: Profimedia Neurje in toča Foto: Arso Nevarnost toče
Agencija za okolje je objavila sporočilo, v katerem opozarja na veliko nevarnost toče v Ljubljani in okolici, na Notranjskem, Gorenjskem in Koroškem
Oglej si celoten članek

Nevihtne celice s točo se po podatkih agencije za okolje danes popoldne lahko razvijejo v Ljubljani z okolico, na Notranjskem, Koroškem in Gorenjskem. Podatki se sicer spreminjajo zelo hitro.

Na tej povezavi lahko spremljate tudi radarsko sliko padavin.

Foto: Arso Nevarnost toče

Spremenljivo vreme s plohami in nevihtami se sicer po državi pojavlja že ves dan. Ponoči bo deževje ponehalo, do takrat pa se padavine še vedno lahko pojavljajo.

V četrtek bo sprva precej oblačno in ponekod megleno, čez dan se bo delno zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte, ki bodo bolj verjetne v hribovitem svetu. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 23 do 27 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo sončno in vroče, enako velja za nedeljo, ko bo zapihal jugozahodni veter. A v prihodnjem tednu (srednjeročno napoved lahko preverite na tej povezavi) bo ozračje z dotokom hladnejšega zraka v višinah spet bolj nestabilno.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.