Začetek stečaja

Foto: Žurnal24 Začetek stečaja so predlagali Tomovi delavci, ker druge rešitve za ureditev stat
Tom. Sodišče domneva, da je podjetje insolventno.
Oglej si celoten članek

Novomeško okrožno sodišče je v četrtek začelo stečajni postopek mokronoškega podjetja Tom. Za stečajnega upravitelja je imenovalo odvetnico Darjo Erceg, upniki pa imajo do vključno 16. marca čas za prijavo terjatev. Sklep še ni pravnomočen, pritožbe nanj so možne v 15 dneh.

Skupno 150 zaposlenih v Mokronogu in Slovenj Gradcu, ki so zadnje plače prejeli za avgust, od 1. februarja pa nimajo plačanih prispevkov za socialno varnost, s prekinitvami stavka od 27. septembra. Stečaj je na pobudo delavcev predlagal upnik Damjan Burger, uprava pa predlogu za stečaj ni nasprotovala. Sodišče tako domneva, da je podjetje insolventno, zato se je odločilo za začetek stečajnega postopka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.