Začelo se je: V Slovenijo prihajata dve močni nevihtni celici, to prinašata

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oranžno opozorilo, gorijo alarmi za točo!
Oglej si celoten članek

"V Avstriji, blizu meje s Slovenijo, se nahajata dve močnejši nevihtni celici, ki bosta kmalu dosegle našo državo. Še posebej močna je videti nevihta, ki bo dosegla Štajersko. Zelo verjetno s sabo prinaša točo, sunke vetra in naliv," so sporočili z Agencije RS za okolje.

Svetujejo, da spremljate radarsko sliko padavin (povezava).

Foto: Arso Verjetnost toče "Podravje, Prekmurje pozor! Potek dogajanja je trenutno prav tak, kot so zjutraj nakazovali modeli: Trenutno se zelo močna nevihta nahaja v bližini slovenske meje ter se pomika v smeri Maribora," pa so sporočili s portala Neurje.si.

Dodali so, da bo glede na vetrovni profil nevihta obšla del Koroške v smeri proti jugovzhodu, kjer se bo okrepila. "Iniciacija novih neviht je predvidena na zahodni strani te nevihte, kar pomeni, da lahko v prihodnjih urah tudi drugod pričakujemo kako močnejšo nevihto (Koroška v smeri proti Celju), v območju, ki smo ga zarisali na jutranji prognozi," so pojasnili.

Opozarjajo, da je nevihta točonosna, zato lahko ob prehodu pričakujemo debelo točo (tudi do 5 centimetrov premera), močan veter in nalive.

xxx

Agencija za okolje je sicer za popoldne razglasila oranžno opozorilo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:39 7. Junij 2024.

    Za vsakogar nekaj. Eni za sonce drugi za hlad.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.