Začelo se je s povabilom, na koncu ostal brez 93 tisočakov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z oškodovancem so navezali stik in ga povabili v trgovanje z bitcoini. Končalo se je slabo.
Oglej si celoten članek

Pomurski policisti poročajo o primeru goljufije. Neznani storilec je z oškodovancem navezal stik in ga povabil v trgovanje z bitcoini. Kasneje ga je še prepričal, da si je na mobilni telefon naložil aplikacijo za oddaljeni dostop in da mu je posredoval podatke o svoji bančni kartici. Na tak način je neznancu omogočil, da je z njegovega računa odtujil več kot 93.000 evrov.

"Občane in občanke pozivamo, naj neznanim osebam ne posredujejo nobenih osebnih ali bančnih podatkov in naj bodo skeptični, ko gre za stvar, ki izgleda predobra, da bi bila resnična. Po pomoč se vedno lahko obrnete na banko ali policijo," opozarjajo policisti. 

Tovrstne prevare so precej pogoste, zato je treba biti zelo previden. Goljufi so običajno prepričljivi in vztrajni, na neki točki pa želijo pridobiti dostop do vašega računalnika, telefona in posledično bančnega računa. "Ker je postopek prenosa denarja precej zapleten, nam ponudijo pomoč, da bodo oni vse uredili v našem imenu, za kar pa potrebujejo dostop do našega računalnika in telefona. Tu naj nam zasvetijo vsi alarmi!" pravijo pri Varni na internetu.  

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 14:20 17. Avgust 2024.

    Pohlep in lahkovernost, super kombinacija za te debile.

  • 13:21 17. Avgust 2024.

    Takih trolov mi pa res ni žal.

  • 11:47 17. Avgust 2024.

    Kako je že gre tista angleška nadaljevanka? “Samo bedaki in konji”!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.