Začelo se je prvenstvo v kajtanju in srfanju

Foto: Suzana Kos državno prvenstvo v kajtanju in surfanju Foto: Suzana Kos državno prvenstvo v kajtanju in surfanju Foto: Suzana Kos državno prvenstvo v kajtanju in surfanju Foto: Suzana Kos državno prvenstvo v kajtanju in surfanju Foto: Suzana Kos Seča prvenstvo v surfanju in kajtanju Foto: Suzana Kos Seča prvenstvo v surfanju in kajtanju Foto: Suzana Kos Seča prvenstvo v surfanju in kajtanju Foto: Suzana Kos Seča prvenstvo v surfanju in kajtanju Foto: Suzana Kos Seča prvenstvo v surfanju in kajtanju Foto: Suzana Kos Seča prvenstvo v surfanju in kajtanju
Portorož gosti državno prvenstvo v srfanju in kajtanju, slednje pa je postalo tudi olimpijski šport.
Oglej si celoten članek

Na rtu Seča se je danes začelo državno prvenstvo v srfanju in free kajtanju, prav slednje je pred dnevi postalo tudi nova olimpijska disciplina, opozarja eden od organizatorjev tekmovanja Alex Kraševec. Na olimpijskih igrah se bodo kajtarji prvič pomerili leta 2016.

"Za neizkušene kajtarje je naša obala prenevarna. Tečajnike običajno vozimo ali na Neretvo ali v Egipt," dodaja Kraševec. Vrvi kajta so običajno dolge 24 metrov, tekmovalec, ki smo ga ujeli pri pripravah, pa si jih je podaljšal na 29 metrov. Tak kajt je težje obvladljiv. Povprečna starost tekmovalcev je 24 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.