Za zamudo kriv Pečečnik

Foto: Žurnal24 Inšpektorji bodo lastnikom Plečnikovega stadiona zaradi propadanja naložili nujn
Plečnikov stadion. Gradbeno dovoljenje letos, napoveduje župan.
Oglej si celoten članek

Gradivo za prostorski načrt za prenovo Plečnikovega stadiona bodo ljubljanski mestni svetniki obravnavali 19. aprila ali pa najkasneje na majski seji mestnega sveta, je napovedal župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković. "Razprava bo burna," je dodal.

Družbeniki – MOL, Olimpijski komite Slovenije in Joc Pečečnik s svojim podjetjem GSA – čakajo še na zadnje soglasje za dopolnitev gradiva za sejo, vendar župan ni želel izdati, za kakšno soglasje gre. Pričakuje pa, da bodo še letos dobili gradbeno dovoljenje.

Pečečnik si želi, da bi čim prej začeli graditi.
Župan MOL Zoran Janković

Koristna zamuda
Župan zatrjuje, da je bila zamuda, ki je nastala zaradi vseh zapletov, koristna, saj je Pečečnik "projekt zelo racionaliziral". Tako je v načrtih, ki so zdaj v pripravi, manj športnih in poslovnih površin, koliko manj, pa župan ni želel izdati. Povedal je le, da bo imel prenovljen stadion namesto 12 tisoč med sedem in osem tisoč sedežev.

Po Jankovićevem mnenju je za nastalo zamudo pri obnovi najbolj odgovoren prav Joc Pečečnik. Kot je dejal župan, je Pečečnik "v dobri veri" in ker je želel pohiteti, najel družbo iz Švice, ki mu je urejala projekt s pomočjo južnoafriških arhitektov, vendar na mestni občini prvotnega projekta niso podprli. Pečečnik je moral zato izvesti mednarodni anonimni arhitekturni natečaj in tako izbrati rešitev za prenovo stadiona. "Tisto leto je bilo izgubljeno, ker se je usmeril v neko izvedbo, misleč, da gre," je dodal Janković.

V prihodnjih dveh tednih bo Pečečnik, direktor skupne družbe Bežigrajski športni park (BŠP), sicer družbenikom predstavil stanje načrtovanja prenove, kako napreduje projektiranje, in predložil v podpis pogodbo z izbranim arhitekturnim birojem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.