Za večji ugled gostincev

Foto: Žurnal24 Miran Čurin in Srečko Koklič sta opozorila na podcenjenost in kadrovsko podhranj
Kranjska Gora. Gostila bo gostinsko-turistični zbor. Na tem tudi borza dela.
Oglej si celoten članek

“Gostinski poklic zahteva znanje, strokovnost in komunikativnost, saj prodajamo storitev, ne le krožnika in jedi na njem,” je na predstavitvi letošnjega 57. Gostinsko-turističnega zbora (GTZ) Slovenije, ki bo od 12. do 14. oktobra v Kranjski Gori, poudaril Srečko Koklič, vodja projekta GTZ in svetovalec na Turistično-gostinski zbornici Slovenije.

Z GTZ želijo gostinskim poklicem povečati ugled in zanje spodbuditi mlade, kajti tovrstnega kadra v Sloveniji primanjkuje. Skoraj 65 odstotkov dijakov in študentov, ki šolanje končajo na gostinskih šolah, ne ostane v stroki.

Zlata kuhalnica
Tekmovanja. V sklopu GTZ se bo zvrstilo več tekmovanj in razstav, na katerih bo sodelovalo 561 tekmovalcev, letošnje novosti pa bodo tekmovanja dijakov srednjih šol v pripravi jedi pred gosti in postrežbi kave ter Zlata kuhalnica, ki je namenjena osnovnošolcem in njihovim mentorjem.

Sodelovanje domačinov
Med GTZ bo potekala tudi tretja nacionalna borza, na kateri se bodo mladim in drugim iskalcem zaposlitve predstavili ponudniki delovnih mest v gostinstvu in turizmu. Osrednja prizorišča GTZ bodo hotela Kompas in Larix ter Športna dvorana Vitranc, podjetje Hit Alpinea pa bo poskrbelo za družabne prireditve. “V program spremljajočih prireditev se letos vključujejo tudi občani, pričakujemo pa več tisoč obiskovalcev,” je dejal Miran Čurin, direktor Hita Alpinee in predsednik 
organizacijskega odbora GTZ.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.