Za romanje ni večjega zanimanja

Foto: Žurnal24 V Vatikan se bo z agencijami odpravilo okoli 150 romarjev iz Slovenije. (Foto: E
Slovenski verniki bodo beatifikacijo papeža Janeza Pavla II. očitno spremljali prek televizijski zaslonov. Zaradi premajhnega zanimanja so morali v eni izmed agencij romanje celo odpovedati.
Oglej si celoten članek

Gre za Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine, kjer so morali potovanje v Rim kljub zanimivemu programu zaradi premajhnega števila udeležencev odpovedati.

V agenciji Quo Vadis pa so za zurnal24.si povedali, da bodo v Rim odpeljali okoli sto romarjev, ki bodo lahko za 90 evrov priča razglasitvi papeža Janeza Pavla II. za blaženega. Kot je dejal predstavnik omenjene agencije Gregor Oblak, je med potniki veliko mladih romarjev, "kar ni navada"

Beatifikacijo papeža Janeza Pavla II. bomo v nedeljo v živo spremljali tudi na našem portalu.

Postopek beatifikacije papežev je običajno dolg, vendar je sedanji papež Benedikt XVI. postopek beatifikacije Janeza Pavla II. sprožil že nekaj tednov po njegovi smrti 2. aprila leta 2005 in se tako odzval na pozive, naj ga takoj razglasi za svetnika ("Santo Subito!"), ki jih je bilo slišati med njegovim pogrebom.

Razlog, da bodo Janeza Pavla II. v rekordno kratkem času razglasili za blaženega, je čudežna ozdravitev francoske redovnice Marie Simon-Pierre. Ta je zbolela za parkinsonovo boleznijo, a je nenadoma ozdravela, potem ko je v mesecih po papeževi smrti v molitvah Janeza Pavla II. prosila za pomoč.

V Rim bodo z avtobusom prispeli v nedeljo v dopoldanskih urah in se bodo po beatifikaciji udeležili še slavnostne maše v slovenskem jeziku.

Okoli 50 Slovencev pa se bo na romanje v Rim odpravilo s turistično agencijo Trud. Za dvodnevno potovanje bodo odšteli 240 evrov.

V Rim se bodo odpeljali že v soboto v zgodnjih jutranjih urah in se bodo po panoramskem ogledu Rima popoldne udeležili zahvalne maše, ki jo bo za Slovence daroval kardinal France Rode. V nedeljo bodo odšli v Vatikan, kjer bodo priča beatifikaciji papeža Pavla II.

"Ustrašili so se navala Poljakov"
Na vprašanje, zakaj med Slovenci ni večjega zanimanja za romanje v Rim, so v agenciji Trud dejali, da gre morda vzroke iskati v tem, da so se "ljudje ustrašili velikega navala Poljakov"

V Rimu so sprva predvidevali, da bo tja prišlo več sto tisoč romarjev iz Poljske, a se je kasneje izkazalo, da bo njihova udeležba precej manjša.

"Pri nas je bilo še do pred kratkim malo povpraševanja, ki pa se je povečalo predvsem v zadnjih dneh," je ob tem dejal Oblak iz agencije Quo Vadis.

Večjega navala v Rim niso opazili niti v Intelekti in Relaxu. V Kompasu pa so oglede v teh terminih celo odsvetovali in nekaj aranžmajev prestavili, saj pravijo, da zaradi napovedane gneče primeren ogled ostalih znamenitosti tako v Vatikanu kot v Rimu ni mogoč. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.